Ο Νίκος Μέντζος και το καμένο αυτοκίνητό του

 Συνεχίστηκε χθες στο Μεσολόγγι η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δασκάλου Νίκου Μέντζου, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2011.

Βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι η σύζυγός του, την οποία μάρτυρας που κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου «καίει» με την κατάθεσή του. Ο μάρτυρας ανέφερε πως είχε δει την γυναίκα μαζί με έναν άνδρα να συνομιλούν ατάραχοι και λίγο μετά, ενώ είδε το αυτοκίνητο του Μέντζου να καίγεται, η σύζυγός του άρχισε να φωνάζει με λυγμούς. Αυτό του φάνηκε ύποπτο, κάτι που κατέθεσε στο δικαστήριο.

«Πριν μπω στο εργαστήριό μου βλέπω έναν μαύρο καπνό. Ήταν 11:40 και νόμιζα ότι καιγόταν το εργαστήριο. Όταν είδα ότι δεν καιγόταν, ησύχασα. Από ένα παράθυρο, μία τρυπούλα βλέπω στο βάθος μία κυρία και έναν κύριο να μην ενδιαφέρονται. Εκείνος φορούσε ένα πουλόβερ και η κυρία κάτι πορτοκαλί. Μετά από 5 λεπτά ξανακοιτάω και βλέπω ότι καίγεται ένα αμάξι. Λέω αφού δε ζητάνε βοήθεια, κάτι συμβαίνει. Πήρα τηλέφωνο τον αδερφό μου και τον ενημέρωσα», κατέθεσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το αυτοκίνητο καιγόταν σε απόσταση 40 μέτρων από μένα. Δεν πήραμε τηλέφωνο στην Πυροσβεστική. Πάμε να φύγουμε και ακούμε την πυροσβεστική. Από το ίδιο σημείο που παρακολουθούσαμε βλέπουμε δύο άνδρες να κρατάνε τη γυναίκα και εκείνη να φωνάζει: αντρούλη μου. Είχε ήδη σβήσει η φωτιά. Λέω: A, τώρα φωνάζεις!. Θεώρησα πως έπρεπε να πάω στον εισαγγελέα και να καταθέσω όσα είδα».
Η μαρτυρία πυροσβέστη για την «περίεργη» ερώτηση της φωτιάς στο ΙΧ

Οι δικηγόροι της κατηγορούμενης αμφισβήτησαν τον μάρτυρα, λέγοντας πως άλλα είχε πει στον ανακριτή, ωστόσο η μαρτυρία ενός πυροσβέστη που βρέθηκε στο σημείο, ουσιαστικά ενίσχυσε τα λεγόμενά του, καθώς του φάνηκε περίεργο που δύο άνθρωποι κοντά στο σημείο, του έκαναν την ίδια ερώτηση.

«Στη διάρκεια της κατάθεσης, μία γυναίκα με πλησίασε να με ρωτήσει αν υπήρχε μέσα άνθρωπος. Μετά από λίγο με ρώτησε το ίδιο και ένας άνδρας», είπε στην κατάθεσή του.

Ο 46χρονος Νίκος Μέντζος βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του, τον Απρίλιο του 2011 (πρωί Μεγάλης Πέμπτης), με την σύζυγό του να είναι από την πρώτη στιγμή η κύρια ύποπτη για τον θάνατό του. Το θύμα, παρέα με τον αδερφό της συζύγου του, πήγαιναν στη περιοχή Λεπενού, προκειμένου να κόψουν χόρτα στο χωράφι τους. Αρχικά ο θάνατος του δασκάλου είχε χαρακτηριστεί αυτοκτονία, όμως συγγενείς του επέμεναν πως δεν ίσχυε αυτό. Μετά από εκταφή της σορού του, ανακαλύφθηκαν στοιχεία που έδειχναν έγκλημα. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Ιανουαρίου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.