Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι.
Η αστυνομία έχει εισβάλλει στον εσωτερικό χώρο των κτηρίων και ελέγχει όλους τους χώρους προκειμένου να εντοπίσει καταληψίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται προσαγωγές των ατόμων και μεταφέρονται στην Αστυνομική Γενική Διεύθυνση.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, η αστυνομία συνομίλησε με ορισμένα από τα άτομα τα οποία βρισκόταν στο εσωτερικό των κτηρίων, ζητώντας τους να βγουν έξω από αυτά.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη 3. Μέσα σε ένα από τα κτήρια υπάρχουν αντιδράσεις, με τους καταληψίες να χρησιμοποιούν πυροσβεστήρες και να φωνάζουν κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και επιχειρούν με τροχό να ανοίξουν τις πόρτες.

Στο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Ματρόζου είναι η δεύτερη φορά που γίνεται επιχείρηση. Η πρώτη (επιχείρηση) πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν νεαροί είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου, πετώντας αντικείμενα και μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης, μετά από εισαγγελική εντολή και παρουσία εισαγγελέα, εκκενώθηκε κτήριο στο Μαρούσι, στην έπαυλη Κουβέλου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εκκενωθούν όλα τα κτήρια μέχρι το τέλος του χρόνου. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο κατά πόσο αυτό είναι εφικτό καθώς πρόκειται για 45 κτήρια, απ' τα οποία τα 21 ανήκουν στο δημόσιο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.