Το «γιατί» συνεχίζουν να αναζητούν οι Αρχές της Καλιφόρνια που ασχολούνται με τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο θρύλος του NBA Κόμπι Μπράιαντ μαζί με την ανήλικη κόρη του και ακόμη επτά άτομα.
Όπως αποκαλύπτεται, το ελικόπτερο, ένα Sikorsky S-76 του 1991, δεν είχε «μαύρο κουτί». Υπήρχε όμως ένα iPad, το οποίο χρησιμοποιούνταν για το δρομολόγιο, τις καιρικές συνθήκες κι άλλα στοιχεία της πτήσης, το οποίο εξετάζει 18μελής ομάδα ειδικών.
Όπως μεταδίδει το TMZ, οι αρχές αναζητούν φωτογραφίες προκειμένου να διαπιστώσουν τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή το πρωί της Κυριακής κατά την πτήση του ελικοπτέρου.
Το σημείο της συντριβής φυλάσσεται από έφιππους αστυνομικούς, ώστε κανείς να μην πλησιάσει, και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον σερίφη του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιλανουέβα, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να το προσεγγίσουν και αυτό μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τις έρευνες.
 

Προσπάθησε να αποφύγει την ομίχλη 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο πιλότος του ελικοπτέρου στο οποίο βρίσκονταν ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και άλλοι επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους άλλα δύο 13χρονα κορίτσια, έκανε μια τελευταία προσπάθεια να ανέβει και να αποφύγει την ομίχλη, λίγο πριν από τη συντριβή.
Αυτό φέρεται να είπε ο πιλότος στην τελευταία του επαφή με τον πύργο ελέγχου. Και, όταν ρωτήθηκε τι σκόπευε να κάνει, δεν δόθηκε απάντηση. Η επικοινωνία είχε χαθεί.
Τα δεδομένα των ραντάρ δείχνουν ότι το ελικόπτερο ανέβηκε σε ύψος 2.300 ποδιών πριν κάνει στροφή αριστερά και αρχίσει να πέφτει.

Σύμφωνα με την Τζένιφερ Χόμεντι, υπάλληλο της Υπηρεσίας, ο πιλότος είχε ζητήσει ειδικούς κανόνες οπτικής πτήσης, που επιτρέπουν στους πιλότους να πετούν κάτω από τα 1.000 πόδια και σε καιρικές συνθήκες χειρότερες απ’ αυτές που επιτρέπεται. Σύμφωνα με την ίδια, το ελικόπτερο έκανε κύκλους επί 12 λεπτά μέχρι ο πύργος ελέγχου να επιτρέψει την πτήση σε ειδικούς κανόνες οπτικής πτήσης.
Τίποτα όμως δεν έχει προκύψει από τις μέχρι στιγμής έρευνες για να απαντήσει στο μεγαλύτερο ερώτημα «γιατί συνετρίβη το ελικόπτερο». Η ίδια αποκάλυψε ότι τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου είναι διασκορπισμένα σε απόσταση σχεδόν 200 μέτρων (600 ποδιών) στην πλαγιά όπου έπεσε.
«Υπάρχει ένα σημείο συντριβής σε έναν από τους λόφους. Ένα κομμάτι της ουράς του ελικοπτέρου έχει καταλήξει στο τέλος του λόφου, η άτρακτος είναι στην άλλη πλευρά. Ο έλικας είναι σχεδόν 100 μέτρα πιο πέρα» είπε, συμπληρώνοντας ότι τα συντρίμμια είναι διασκορπισμένα σε σχεδόν 200 μέτρα!
Η Χόμεντι αποκάλυψε ότι η πτώση του ελικοπτέρου ήταν τόσο ισχυρή που δημιουργήθηκε κρατήρας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.