Αθλητές τρέχουν στα 60 μέτρα με εμπόδια

 Η εξάπλωση του κοροναϊού έχει επηρεάσει σοβαρά και το κομμάτι του αθλητισμού.

Το βράδυ της Πέμπτης, η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, ανακοίνωσε πως αναβάλει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί στη Κίνα και την πόλη Νανζίνγκ, το διάστημα 13-15 Μαρτίου.

Με τον κοροναϊό να εξαπλώνεται παγκοσμίως, η IAAF έκρινε πως δεν μπορούσε να ρισκάρει να ταξιδέψουν πάνω από 3.000 άτομα (αθλητές, επίσημοι, αποστολές), την ώρα που αρκετές πόλεις έχουν μπει ήδη σε καραντίνα. Έτσι, βλέποντας πως ο κοροναϊός παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αποφάσισαν να ακυρώσουν για πρώτη φορά μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Εδώ και μέρες μάλιστα, όπως τόνισαν στην ανακοίνωσή τους, έψαχναν για άλλη χώρα να φιλοξενήσει τους αγώνες, όμως έκριναν πως από την στιγμή που ο κοροναϊός έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και εκτός Κίνας, επιβάλλονταν να μην διεξαχθεί καθόλου η κορυφαία φετινή διοργάνωση του στίβου, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πιθανότερο σενάριο, είναι να γίνει στην Κίνα η διοργάνωση κανονικά το 2021, καθώς δεν θέλει η IAAF να στερήσει την δυνατότητα αυτή από τους διοργανωτές και τους αθλητές. Αυτό σημαίνει πως την ίδια σεζόν το 2021 θα γίνει και Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τις δύο ομοσπονδίες να ψάχνουν μία φόρμα, ώστε να γίνουν οι διοργανώσεις σε απόσταση περίπου δύο με τρεις εβδομάδες.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.