Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Για εποικοδομητικό κλίμα κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά τη συνάντηση με στελέχη ΟΤΑ από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
«Συναντήθηκα σήμερα με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Σε εποικοδομητικό κλίμα, τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα του μεταναστευτικού με κύριο μέλημά μας την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Προχωράμε» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τι συμφώνησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και στελέχη ΟΤΑ

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις, μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν ήδη λάβει άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.