Η Ελλάδα και η ΝΔ χρωστάει στην Καστοριά και στη Δυτική Μακεδονία, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιττας της ΝΟΔΕ Καστοριάς.
Ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε την ανάγκη να υπάρξει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στήριξης και ανάπτυξης του συγκεκριμένου ακριτικού νομού που έχει πληγεί από την κρίση. Το σχέδιο αυτό, όπως τόνισε, πρέπει να έχει ως βάση τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό  και δεσμεύθηκε προς την κατεύθυνση αυτή να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 Ιουλίου έλαβε μια τριπλή εντολή από τον ελληνικό λαό:
Πρώτον, να ανατάξει την οικονομία και να δώσει ξανά ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες και οντότητα και πάλι στη μεσαία τάξη.
Δεύτερον, να ανασυγκροτήσει το κράτος ώστε να εξυπηρετείται ο απλός πολίτης. Και,
Τρίτον, να βάλει τέλος στον τεχνητό διχασμό που είχε προκαλέσει η προηγούμενη κυβέρνηση και ενώσει και πάλι τους Έλληνες.


Ακολουθεί  η ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου: 

«Νεοδημοκράτες της Καστοριάς, Οννεδίτισσες και Οννεδίτες, 
Σας μεταφέρω την αγάπη και τον θερμό χαιρετισμό σε αυτή την θερμή εκδήλωση του Προέδρου μας, του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αγαπητοί συνάδελφοι στη Βουλή, κ. Παπαδόπουλε, κ. Αμανατίδη σας ευχαριστώ πάρα πολύ που είστε στην εκδήλωση και ήρθατε από την Κοζάνη.
Κυρίες και κύριοι,
Θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για την πρόσκληση σε αυτή την εκδήλωση αλλά και την θερμή υποδοχή και τα καλά λόγια τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καστοριάς Στέργιο Αδάμ και τα μέλη της. 
Θέλω να σας πω εξ’ αρχής ότι θεωρώ υποχρέωση για κάθε Υπουργό αυτής της Κυβέρνησης να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη για να γίνει αυτή η παράταξη αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι την εμπιστοσύνη που δώσατε σε αυτή την Κυβέρνηση, θα κάνουμε τα πάντα για να την τιμήσουμε. Και αυτή είναι μια απόφαση που αφορά συνολικά την Κυβέρνηση αλλά και κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. 
Προτιμώ όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο την ζωντανή επικοινωνία με ανθρώπους σαν κι εσάς, όπως και όλους τους συμπατριώτες μας ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις εκλογές, παρά τη μελέτη δημοσκοπήσεων. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο ισχυρός τρόπος να ακούς τις απόψεις και τις θέσεις των ανθρώπων και να διαλέγεσαι μαζί τους. Γι’ αυτό θεωρώ και σπουδαίο ότι μια Κυριακή σαν κι αυτή, έχει μαζευτεί τόσος πολύς κόσμος, κι αυτό δείχνει ότι αυτή η παράταξη έχει κατ’ αρχήν πολύ ισχυρές ρίζες στην Καστοριά γιατί οι πολίτες της Καστοριάς, οι φίλοι, τα στελέχη της ΝΔ αγαπούν τη Νέα Δημοκρατία, αγαπούν τον τόπο τους, αγαπάτε τον τόπο σας και θέλετε το καλύτερο, πρακτικές λύσεις στα μεγάλα θέματα και στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν αυτή την περιοχή. 
Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι για μια ακόμα φορά σε αυτόν τον όμορφο και ιστορικό τόπο, στην Καστοριά, στην ιερή γη της Μακεδονίας μας. 
Έναν τόπο που όπου και γυρίσεις το βλέμμα σου εκπέμπει ισχυρό μήνυμα που θυμίζει τους αγώνες για την Ελλάδα και την ελευθερία.
Γι’ αυτό για τη Μακεδονία μας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δίνει και οφείλει να δίνει συνεχή αγώνα. Σας χρωστάμε, κυρίες και κύριοι. Η Ελλάδα χρωστάει στους Δυτικομακεδόνες. Η ΝΔ χρωστάει στους Δυτικομακεδόνες και οφείλουμε να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά. 
Ξέρετε ότι πριν από 7 μήνες, με τη μεγάλη δική σας συμβολή, συντελέστηκε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τρεις εντολές από τον ελληνικό λαό και τις εκτελεί και τις υλοποιεί πιο γρήγορα απ’ ότι περίμεναν φίλοι και αντίπαλοι και τις τρεις. 
Η πρώτη ήταν να αναγεννήσει και να ανατάξει την ελληνική οικονομία. 
Η δεύτερη εντολή ήταν η ανασυγκρότηση του κράτους και
η τρίτη ήταν να βάλει τέλος στον άγονο και τεχνητό διχασμό στον οποίο είχε οδηγήσει τη χώρα η προηγούμενη Κυβέρνηση, να ενώσει τους Έλληνες. Γιατί όπως λέει και ο Πρωθυπουργός μας, οι Έλληνες είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. 

Το πρώτο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ανάταξη της οικονομίας. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση, μέσα στο 6μηνο αυτό, μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κατά 22% νωρίτερα απ’ ότι το είχε πει. Προχωρά σε έξτρα ελάφρυνση 8%. 
Μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές για εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων. 
Προχωράμε στη σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος έως το τέλος της τετραετίας. 
Στηρίζουμε έμπρακτα τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα μειώνοντας τις εισφορές, δημιουργώντας ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον που προσπαθεί να εξαλείψει τη γραφειοκρατία.
Ανοίγουμε τον δρόμο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. 
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. 
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. «ξεπάγωσε» τα Σχέδια Βελτίωσης που βρίσκονταν επί δυο χρόνια στα συρτάρια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και με αυτές τις δράσεις περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ αποδεσμεύονται προς τους αγρότες για αγορές γεωργικών μηχανημάτων.
Με νομοσχέδιο αλλάζει πλήρως το καθεστώς λειτουργίας των αγροτικών συνεταιρισμών αποφεύγοντας τα εμπόδια του παρελθόντος και δημιουργώντας ευκαιρίες για το μέλλον.
Αυτή η Κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός δίνουν τη  μάχη για τη νέα ΚΑΠ και θα την κερδίσει. Ώστε τα αγροτικά κονδύλια από την Ε.Ε. για την περίοδο 2021-2027 να επαρκούν για την ενίσχυση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και της μεταποίησης των προϊόντων μας.
Φίλες και φίλοι, 
Προτεραιότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εμού προσωπικά ως υπουργού Εσωτερικών, είναι η ενίσχυση με κάθε τρόπο και των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης. 
Επιλογή μας να στηρίξουμε και να χρηματοδοτήσουμε με πραγματικά χρήματα, μέσα από ένα νέο, σύγχρονο, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πραγματικά αναπτυξιακά έργα που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Οι προκάτοχοί μας θέλησαν να ξεγελάσουν την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες εντάσσοντας στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ έργα για τα οποία είχαν εξασφαλίσει μόνο το 10% της χρηματοδότησης.  Ενέταξαν έργα 1,3 δις. με χρήματα μόλις 134 εκατομμυρίων. 
Αυτή η κατάσταση ανήκει στο παρελθόν. Δική μας ευθύνη ήταν να δώσουμε λύση στο πρόβλημα και την δώσαμε. 
Τις επόμενες δύο εβδομάδες από κοινού με τον Πρωθυπουργό θα ανακοινώσουμε ένα Πρόγραμμα έργων που αφορά την Αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα με ισχυρό κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο, διασφαλίζοντας ότι δεν πρόκειται να χαθούν κανένα από τα προηγούμενα έργα. Συνεργαζόμαστε με όλες τις Περιφέρειες, το ίδιο έχουμε κάνει και με τον κ. Κασαπίδη.
Ένα τμήμα των προηγούμενων έργων θα περάσει στα ΠΕΠ, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την απορροφητικότητα των ΠΕΠ, αλλά κυρίως έχουμε μπροστά μας νέα σχέδια, τα οποία θα φτιάξουμε μαζί με τους Δήμους, μαζί με την Αυτοδιοίκηση.  Αυτό αφορά ιδιαιτέρως αυτήν την περιοχή, τους Δήμους του Νομού Καστοριάς και ολόκληρη την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, που όπως προείπα οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε διασφαλισμένους πόρους πολύ σημαντικούς. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για αυτά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. 
Ταυτόχρονα όμως αυτή η Κυβέρνηση αποκατέστησε το πρόβλημα κυβερνησιμότητας  των Δήμων και των Περιφερειών γιατί σήμερα, αν δεν είχαμε πάρει αυτά τα μέτρα το καλοκαίρι, ούτε προϋπολογισμούς δεν θα μπορούσαν να είχαν οι Δήμοι.  Αυτή είναι η ωμή αλήθεια και η πραγματικότητα. 
Έδωσε τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός και το πράσινο.
Και ακούσαμε όπως προανέφεραν οι ομιλητές εδώ, τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν από την  υπάρχουσα γραφειοκρατία και τα μπερδέματα αρμοδιοτήτων ανάμεσα στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση. 
Για τον σκοπό αυτό, μέσα στο 6μηνο που διανύουμε, η Κυβέρνηση θα φέρει ένα νέο νόμο που θα αποτελέσει μια ουσιαστική ρυθμιστική τομή για τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων Κράτους – Αυτοδιοίκησης με την απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και εμού να ενισχύσουν με νέες αρμοδιότητες τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Όχι στα χαρτιά και στα λόγια, δίνοντάς τους δυνατότητες με νέους οικονομικούς πόρους μεταφέροντας δομές κρατικές, μεταφέροντας και το αντίστοιχο προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να παίξει ρόλο στην προσπάθεια αυτή, στους Δήμους και τις Περιφέρειες. 
Είμαστε αποφασισμένοι και θα το προχωρήσουμε. Η κατάσταση στην οποία αδειοδοτήσεις κρατούν για χρόνια, αιτήσεις για επενδυτικά σχέδια κ.ά. και η γραφειοκρατία των δεκαετιών, είναι καταστάσεις που θα βάλουμε τέλος. 
Στα πλαίσια αυτής της μεταρρύθμισης θα βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα μιας υβριδιακής δομής που λέγεται Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία είναι προφανές ότι έχει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα έπρεπε να λύνει. Δεν μπορούμε να την καταργήσουμε γιατί υπάρχει συνταγματική δέσμευση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μεταφέρουμε τον βασικό όγκο των αρμοδιοτήτων τουλάχιστον όσον από αυτές επιτρέπει το Σύνταγμα στις εκλεγμένες Περιφέρειες και ορισμένες και σε Δήμους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού. 
Συνεχίζουμε με τη νομοθετική λύση του προβλήματος της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ αποτελεσματική. Στο παρελθόν πολλοί δήμοι δεν συμμετείχαν σε αναπτυξιακά προγράμματα γιατί δεν μπορούσαν να συντάξουν μελέτες λόγω της έλλειψης μηχανικών. Δίνουμε τη δυνατότητα στην ΕΕΤΑΑ να συνάπτει συμβάσεις έργου με μηχανικούς και καλύπτουμε το σύνολο των ελλείψεων. (…)
Ο Πρωθυπουργός προχωρά ταχύτατα, στο δεύτερο σκέλος, και σε αυτό η συμβολή του Υπουργείου Εσωτερικών είναι πολύ ισχυρή και ουσιαστική. 
Ισχυρίζομαι και νομίζω πως έχω τη στήριξη όλων σας, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αποδείξει ότι ενώνει τους Έλληνες. Το αποδεικνύει με τη δράση και τον πολιτικό του λόγο κάθε μέρα. Το απόδειξε όμως όταν κάναμε πράξη την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ώστε οι πολλές χιλιάδες άνθρωποι που προέρχονται και από τη Δυτική Μακεδονία και έχουν βρεθεί στο εξωτερικό, να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν για την πατρίδα μας από τον τόπο στον οποίο κατοικούν.  Μια δύσκολη μεταρρύθμιση διότι απαιτούσε 200 ψήφους. Πιστέψτε με δεν ήταν καθόλου εύκολο να συνεννοηθεί κανείς με πολιτικές δυνάμεις που έβλεπαν τα πράγματα πολύ διαφορετικά. 
Είχαμε όμως απόλυτη αποφασιστικότητα και το κάναμε πράξη. Όπως έγινε πραγματικότητα η εκλογή του Προέδρου της Βουλής, του αγαπητού φίλου και συνάδελφου Κώστα Τασούλα, βουλευτή Ιωαννίνων, ο οποίος εξελέγη με έναν αριθμό ρεκόρ. Όπως και πρόσφατα, η επιλογή του Πρωθυπουργού και εκλογή της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, μιας έμπειρης δικαστικού, ως Προέδρου της Δημοκρατίας με 261 ψήφους.
Φίλοι και φίλες,
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η παράταξή μας είχε και έχει στελέχη τα οποία θα μπορούσαν ασφαλώς εκείνα να είναι στη θέση της ΠτΔ. 
Ο Πρωθυπουργός μας έκανε μια μεγάλη ενωτική και υπερβατική κίνηση δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο το πολιτικό σύστημα να έρθει να συνδράμει στην εκλογή του ΠτΔ. Και ήταν άλλη μία ουσιαστική καινοτομία με την οποία αποδεικνύεται ότι ο Πρωθυπουργός είναι εδώ για να ενώνει όλους τους Έλληνες, γιατί αυτό το έχουμε ανάγκη. 
Αυτές τις ώρες που βρίσκομαι στην Καστοριά, μαζί με την αγάπη και τη χαρά μου που βρίσκομαι σε αυτόν τον υπέροχο τόπο μαζί σας, δεν σας κρύβω ότι νιώθω και λίγο μελαγχολικά για την Καστοριά. Είχα να έρθω 5 χρόνια σε αυτή την υπέροχη πόλη. Τότε την θυμάμαι πιο ζωηρή, πιο ζωντανή, πρέπει να έχει φύγει πολύς κόσμος αυτά τα χρόνια. Τα προβλήματα οφείλουμε να τα κοιτάμε κατάματα και να κάνουμε τα πάντα για να τα αντιμετωπίσουμε. Χάθηκαν ευκαιρίες. Τα 4 χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης είναι χαμένη ευκαιρία. Δεν χάσαμε μόνο 4 χρόνια, πήγαμε πολλά χρόνια πίσω. Γιατί ήταν τα χρόνια που στην Ευρώπη έβρεχε χρήμα με μηδενικά επιτόκια, με μεγάλες δυνατότητες για υλοποίηση επενδύσεων και με σοβαρά προβλήματα για όσους ανταγωνίζονται την Ελλάδα –τουλάχιστον σε ένα προϊόν που κατά κόρον θα μπορεί να έχει η ελληνική Μακεδονία και αναφέρομαι συνολικά στο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας. Χάθηκαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Αυτό μεγενθύνει την ανάγκη της δικής μας προσπάθειας. 
Έχουμε άριστη συνεργασία και βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, τους τρεις δημάρχους και τους βουλευτές του νομού.
Σημαντικά έργα υποδομών σχεδιάζονται για τον νομό Καστοριάς.
Η ολοκλήρωση του φράγματος Νεστορίου και τα αρδευτικά έργα που θα αξιοποιήσουν 70.000 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών.
Η κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας.
Η κατασκευή δικτύου και η δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Επίσης θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς μια σειρά έργα που θα γίνουν μεταξύ των δήμων της Καστοριάς και του  υπουργείου Εσωτερικών μέσω του νέου αναπτυξιακού προγράμματος. Αναμφίβολα θα είναι παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν την περιοχή.
Έχουμε βέβαια μπροστά μας για όλη την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας το θέμα του προγράμματος με το οποίο θα αντιμετωπίσουμε την απολιγνιτοποίηση.
Έχουμε να κάνουμε σημαντική δουλειά ώστε να επεξεργαστούμε ένα πρόγραμμα που θα προκληθούν από όλη αυτήν την υπόθεση.
Πιστεύω ότι η Καστοριά πρέπει να διαμορφώσει ένα δικό της ειδικό σχέδιο. Και αυτό θα πρέπει να γίνει πάρα πολύ σύντομα. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε γενικά και αόριστα. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με τους δημάρχους όλων των δήμων του νομού Καστοριάς, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης , Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Περιβάλλοντος, θα πρέπει κατεπειγόντος να ετοιμάσουμε ένα σχήμα με ανθρώπους που θα αφοσιωθούν στην επεξεργασία αυτού του σχεδίου, στην πλήρη καταγραφή του,  στη διασφάλιση των πόρων, καθώς και σε έναν προγραμματισμό με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με μετρίσιμους στόχους. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Έχουμε την υποχρέωση να το κάνουμε.
Αντιλαμβάνομαι ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει εκ των πραγμάτων να περιέχει με μεγάλη έμφαση τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Εδώ ίσως θα πρέπει να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις γύρω από το πώς μπορεί να προωθηθεί αυτή η υπόθεση ακόμα πιο αποφασιστικά. Την ανασυγκρότηση του σχεδίου για τη γούνα που αποτελεί εκ των πραγμάτων μια βασική πλευρά της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, την ανασυγκρότηση του τουριστικού προϊόντος στη βάση της αξιοποίησης του μοναδικού ιστορικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού αποθέματος που έχει αυτή η πόλη. Μιλώντας με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ, δείχνοντάς μου τον τάφο του Παύλου Μελά αλλά και μια σειρά χώρους που έχει αυτή η πανέμορφη πόλη, τους οποίους οφείλει να αναδείξει και όλοι μαζί να στηρίξουμε, προκειμένου να αποτελέσουν πηγές για ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν, το οποίο θα δώσει πολύ σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης στα νέα παιδιά. Γιατί το πιο κρίσιμο από όλα είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας σε αυτόν τον τόπο. Είναι δύσκολη αποστολή. Αλλά πιστεύω ότι με δημιουργικότητα, με σκέψη, με αποφασιστικότητα, με πείσμα, μπορούμε να το κάνουμε πράξη.
Αυτό θα είναι το μέτρο της αγάπης που δείχνει η ΝΔ και αυτή η κυβέρνηση προς τους πολίτες της Καστοριάς. Είναι αυτό που σας είπα στην αρχή, ότι οφείλουμε σε αυτόν τον τόπο.  Και την αγάπη και την εμπιστοσύνη οφείλουμε να την ανταποδώσουμε πολλαπλά. Το αξίζετε. Το αξίζει η ιστορία αυτού του τόπου.
Σε αυτήν την προσπάθεια θέλω να θεωρείτε ότι νιώθω καστοριανός. Αγαπώ την Καστοριά γιατί υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους με συνδέουν φιλικοί δεσμοί επί χρόνια. Γιατί είναι ένα πανέμορφο μέρος και γιατί σε αυτήν την γωνιά των συνόρων της Ελλάδος, σε αυτήν την γή της Μακεδονίας, όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να στεκόμαστε κοντά με πράξεις.
Κλείνοντας αυτήν την παρέμβαση, θέλω να σας πω ότι δεν είναι μικρής σημασίας να θυμόμαστε ότι αυτή η παράταξη είναι μια παράταξη με ισχυρές ρίζες στον ελληνικό λαό. Απέδειξε ότι ξέρει να ενώνει τους Έλληνες χωρίς προκαταλήψεις και να δίνει δυνατότητες σε ανθρώπους ανεξάρτητα από την πορεία και τις δικές τους αντιλήψεις ζωής, να βοηθήσουν στις επιλογές που κάνει ο πρωθυπουργός.
Είναι μια παράταξη που στηρίζεται σε δύο αξίες ου σηματοδοτούν και το χθες και το σήμερα και το αύριο, στην ελευθερία και στην αλληλεγγύη. Είναι μια παράταξη που ο ιδρυτής της, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήρε μια δύσκολη αλλά πολύ σωστή απόφαση, όπως αποδείχθηκε ιστορικά, να βάλει αυτήν την πατρίδα στην Ευρώπη. Γιατί όσοι από μας έχουμε πενηνταρίσει και σκεφτόμαστε πώς ήταν αυτή η πατρίδα το ’70 και το ’74 που γύρισε εδώ ο Καραμανλής, αν κάτσουμε να σκεφτούμε πώς μπορεί να ήταν η Ελλάδα αυτές τις δεκαετίες εκτός Ευρώπης, μάλλον δεν θα είχε και πολύ νόημα η προοπτική αυτού του τόπου. Είναι υπερήφανη η ΝΔ για τις επιλογές αυτές του ιδρυτή της και για την προσπάθεια που έγινε όλες αυτές τις δεκαετίες να διασφαλιστεί το μέλλον και η ευημερία των Ελλήνων.
Στις μέρες που περνάμε υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να προκαλούν. Δεν θα καταφέρουν τίποτα. Η πατρίδα μας έχει σταθερό χέρι στο τιμόνι. Είναι το χέρι και το μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι. Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δίκαια με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα σε όλα τα διεθνή fora. Εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ενωμένοι κοιτάμε το αύριο με αυτοπεποίθηση.
Να είναι το 2020 μια καλή και δημιουργική χρονιά. Θα είμαστε δίπλα σας. Η ΝΔ και η κυβέρνηση θα είναι εδώ για να κάνουμε πράξη ένα πολύ ουσιαστικό και δημιουργικό αύριο για όλους.



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.