Στα γραφεία της Κτιριακών Υποδομών ΑΕ (ΚτΥπ) βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης την Τετάρτη 29/1, προκειμένου να συναντηθεί με τη νέα διοίκηση και υπηρεσιακούς παράγοντες της εταιρείας που έχει διαδεχθεί τον ΟΣΚ. Ο κ. Μαυρίδης συνοδευόταν από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Χαρισιάδη, από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Γιώργο Τσόλα και τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Γιώργο Τζιμέα, ενώ από πλευράς της ΚτΥπ ΑΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης και υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρείας.
Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα και Δήμαρχοι και αφορούσε στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, αλλά και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το ίδιο θέμα στα γραφεία της ΠΕΔΑ με τη συμμετοχή της κυρίας Γκίκα και εκπροσώπων της ΚτΥπ ΑΕ.
Πέραν του θέματος της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, στη συνάντηση της Τετάρτης συζητήθηκαν το θέμα της κατασκευής του σχολικού συγκροτήματος στο Ηλιακό Χωριό, η ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα της ΚτΥπ ΑΕ του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (Σωκράτους) καθώς και η αντικεραυνική προστασία και η κατασκευή ανελκυστήρων σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης που δεν διαθέτουν. 
Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Μετά από δύο συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην ΠΕΔΑ, με δική μας πρωτοβουλία έγινε νέα συνάντηση στα γραφεία της ΚτΥπ προκειμένου να συζητήσουμε αναλυτικότερα τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, για τα οποία έχουμε ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης συζητήσαμε για τα σχολεία που κατασκευάζονται στο Ηλιακό Χωριό και για το 6ο Νηπιαγωγείο, έργα τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης, καθώς και για τα υπάρχοντα σχολικά συγκροτήματα. Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία προκειμένου να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε όλα τα παραπάνω ζητήματα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.