Δικαστική δικαίωση του ΠΕΣΥΔΑΠ για τις σε βάρος του συκοφαντίες ...
Προτάσσοντας την αλληλεγγύη που οφείλει να χαρακτηρίζει το ρόλο της αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα τώρα στις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που διανύουμε, λόγω της πανδημίας, ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) διαθέτει στους 19 Δήμους – μέλη του μεγάλη ποσότητα ξηράς τροφής για την σίτιση των αδέσποτων σκύλων τους. 

Η διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ θεωρεί ότι η πρωτοβουλία αυτή επιβάλλεται μετά την θέσπιση από την κεντρική διοίκηση των αναγκαίων μέτρων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Οι κίνδυνοι για την υγεία και την ζωή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που αναπόφευκτα δημιουργούνται με τη θέσπιση των εκτάκτων μέτρων είναι μεγάλοι, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης των ζώων σε καθαρή τροφή και νερό, και είναι χρέος κάθε οργανωμένης πολιτείας και όλων των φιλοζωικών φορέων να λάβουν πρωτοβουλίες αντιμετώπισής τους. 

Η συνολική ποσότητα που θα διατεθεί μέσω του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), για την σίτιση των αδέσποτων στους Δήμους θα ξεπερνά τους 2 τόνους ξηράς τροφής

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δήλωσε σχετικά: «Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ο ΠΕΣΥΔΑΠ ενισχύει, με τα μέσα που διαθέτει, όλους τους Δήμους – μέλη του σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Συνεργαζόμαστε ώστε να υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τα αδέσποτα ζώα που νοσηλεύονται στο ΔΙΚΕΠΑΖ όσο και σε αυτά που βρίσκονται στις πόλεις μας. Καλούμε τα σωματεία και τις ομάδες φιλόζωων να συμβάλουν στη κοινή προσπάθεια».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.