«Oσοι απολύσουν μένουν εκτός μέτρων» ήταν το μήνυμα που εστάλη από τους Χρήστο Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση.
Η δέσμη 10 μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει:
 1) Αναστολές φόρων και εισφορές επιχειρήσεων για όλες τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται. Τα μέτρα είναι οριζόντια για συγκεκριμένους κωδικούς δραστηριότητας  είτε είναι ανοικτές, είτε δεν είναι.

2)  Νέο μέτρο επιστρεπτέας προκαταβολής στις επιχειρήσεις. Θα   δοθεί εντός του επόμενου διμήνου μέσω του taxisnet. Το ύψος της χρηματοδότησης θα λαμβάνει υπόψη τη μείωση του τζίρου τον  αριθμό των εργαζομένων και την  καταστροφή αποθεμάτων που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της κρίσης.
3) Οι εργαζόμενοι εταιρειών που έκλεισαν θα λάβουν αρχές Απριλίου 800  ευρώ. Το μέτρο αφορά 500.000 εργαζόμενους και κοστίζει 400 εκατ. ευρώ. Το κράτος καλύπτει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και εισφορές επί του ονομαστικού μισθού.  
4) Για τους αυτοαπασχολούμενους σε κλάδους με κρίση αναβάλλονται οι φορολογικές υποχρεώσεις για τέσσερις μήνες.
5) Διατίθεται 1,8 δισ. για προγράμματα στήριξης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο που συστάθηκε.
6) Μειώνεται στο 6% από 24%  έως το τέλος του έτους ο ΦΠΑ για προϊόντα που είναι απαραίτητα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, μαντιλάκια, σαπούνι κ.τλ. και η αιθυλική αλκοόλη αν χρησιμοποιείται για παραγωγή των παραπάνω.  
7) Στην αγορά ακινήτων για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητα προβλέπεται ότι θα πληρώσουν το 60% του μισθώματος για Μάρτιο και Απρίλιο. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους που αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας τους. Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων προβλέπεται αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για τέσσερις μήνες.
8) O EΝΦΙΑ του 2020  θα υπολογιστεί με το υφιστάμενο καθεστώς και οι νέες αντικειμενικές θα ισχύσουν  το 2021.
9) Η ΑΑΔΕ επιστρέφει ποσά από αμφισβητούμενες υποθέσεις για ποσά έως 30.000 ευρώ. Ήδη έχουν επιστραφεί στις επιχειρήσεις 218 εκατομμύρια.
10) Ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις για τα φυσικά πρόσωπα αλλά και σε ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.