Αποτέλεσμα εικόνας για δοε ολυμπιακοι
Η αναβολή (ή ακύρωση) θα κοστίσει σε κάθε περίπτωση δισεκατομμύρια ευρώ

Καθώς οι αθλητικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο κλείνουν, η κορωνίδα όλων των αθλητικών γεγονότων - οι Ολυμπιακοί Αγώνες - παραμένει πιστή στο αρχικό της πρόγραμμα. Ακόμα και τώρα, το Τόκιο 2020 και  η ΔΟΕ εξετάζουν πολύ προσεκτικά τα σενάρια έκτακτης ανάγκης.
Την Πέμπτη το βράδυ, ένα αεροπλάνο από την Ελλάδα προσγειώθηκε στη βόρεια Ιαπωνία. Στο σκάφος ήταν η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα ξεκινήσει από τη χώρα υποδοχής ένα ταξίδι από την επόμενη εβδομάδα. Η εκδήλωση θεωρείται ως η ανεπίσημη έναρξη της Ολυμπιακής εκστρατείας.
Δεδομένων των διαρκώς αυξανόμενων ανησυχιών για τον κορονοϊό, τα ερωτηματικά για τους Αγώνες του Τόκιο 2020 αυξάνονται. Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Taro Aso δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει νόημα να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, εάν δεν μπορούν όλες οι χώρες να στείλουν τους αθλητές τους, αλλά άλλοι τοπικοί πολιτικοί επιμένουν στο αρχικό πρόγραμμα. Ο Πρωθυπουργός Shinzo Abe εξέφρασε καθησυχαστικά λόγια σε συνέντευξη Τύπου. "Θέλω τέλεια διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ως απόδειξη ότι η ανθρωπότητα μπορεί να νικήσει τον ιό".
Η αναβολή (ή ακύρωση) θα κοστίσει σε κάθε περίπτωση δισεκατομμύρια ευρώ. Προς το παρόν, ούτε η ιαπωνική κυβέρνηση ούτε η ΔΟΕ τολμούν να ακυρώσουν το μείζον αυτό αθλητικό γεγονός. Όποιος το κάνει αυτό, κινδυνεύει να πληρώσει γιγαντιαίες αποζημιώσεις.
Πριν από δύο εβδομάδες - όταν το μέγεθος της καταστροφής δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί - ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Thomas Bach δεν είχε αφήσει καμία αμφιβολία σε επιστολή προς όλους τους αθλητές. Το μήνυμα; Ολοταχώς μπροστά. Η Φλόγα αρχίζει να καίει στις 24 Ιουλίου και σβήνει στις 9 Αυγούστου. Στο μεταξύ, όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί. Περίπου 11.000 αθλητές συγκεντρώνονται στο Ολυμπιακό Χωριό, 80.000 εθελοντές κρατούν τα πάντα στο σωστό δρόμο και 600.000 θεατές χειροκροτούν. Ωστόσο, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η συγκέντρωση τόσων πολλών ανθρώπων από τόσες πολλές διαφορετικές χώρες σε τόσο μικρή έκταση αποτελεί επιτάχυνση επιπρόσθετης καταστροφής.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.