Τo πρόγραμμα απολύμανσης κοινοχρήστων χώρων, δομών και εγκαταστάσεων συνεχίζει ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης. Ο Δήμος από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου δρομολόγησε και πραγματοποίησε για προληπτικούς λόγους την απολύμανση όλων των χώρων των Σχολικών Μονάδων και των χώρων του ΚΟΙΠΑΠ, που βρίσκονταν τότε ακόμη σε λειτουργία. Επίσης σε αυτό το διάστημα έχει πραγματοποιηθεί δύο φορές απολύμανση στα δημοτικά κτίρια, καθώς και σε χώρους, δομές  και εγκαταστάσεις του ΠΕΑΠ.
Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται απολύμανση σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, εγκαταστάσεις, ιερούς ναούς και λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας. Επίσης γίνεται πλύση  και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες καλύπτοντας και άλλους τέτοιους χώρους.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Από τις πρώτες ημέρες εμφάνισης του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, προχωρήσαμε σε προληπτική απολύμανση των χώρων των σχολικών μονάδων, παρότι είχε προηγηθεί αντίστοιχη εργασία μόλις 20 ημέρες πριν, αλλά και σε όλους τους χώρους και τις δομές του Δήμου και των Νομικών μας Προσώπων (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Πολυιατρεία, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις κ.λπ.), όπου κρίθηκε απαραίτητο. Σε κάποιες περιπτώσεις δύο φορές μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα». 
Ο κ. Μαυρίδης επισήμανε: «Συνεχίζουμε με εξωτερικούς χώρους και με τα λεωφορεία της δημοτικής μας συγκοινωνία, ενώ πλένονται  και απολυμαίνονται και οι κάδοι απορριμμάτων. Ως Δήμος συνεχίζουμε να εργαζόμαστε λαμβάνοντας όλα τα μέτρα από πλευράς μας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και για να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες» και κατέληξε: «Για μία ακόμη φορά θα κάνω παράκληση προς όλους τους συμπολίτες: Μένουμε σπίτι και εφαρμόζουμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.