Συνέντευξη: Αλεξάνδρα Γκανά — Kallithea Press
Η Αλεξάνδρα Γκανά δεν είναι από πολιτικό τζάκι ... ούτε καν από αριστοκρατικό αλλά είναι περήφανη για τον τόπο της , τους ανθρώπους της και την οικογένεια της!
Γιατί στο δικό της το τζάκι ανάβει πάντα η σπίθα της προσπάθειας, του μόχθου , της εντιμότητας και της αλληλεγγύης!
Η καταγωγή της είναι από τη Μάνη ... αλλά δηλώνει Πειραιώτισσα. Γιατί από όλες τις θάλασσες που γύρισε, η πιο όμορφη είναι αυτή που αντικρίζει κάθε πρωί που ανοίγει τα μάτια της στο Πέραμα.
Με τέσσερα πανεπιστημιακά διπλώματα και σπουδές στην Αγγλία, δεν τα κρέμασε ποτέ στο τοίχο καθώς η γνώση δεν αποτελεί για την Αλεξάνδρα λάφυρο.
Αλεξάνδρα Γκανά λοιπόν στο πηδάλιο της επιχείρησης «GANMAR SHIPPING MSc, BSc, HND Maritime and marine Operations», αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, μέλος της Wista και μέλος του Τομέα Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ.
Με ακαδημαϊκή γνώση , εργασιακή και διοικητική εμπειρία 25 ετών ....με πίστη τόσο στην τεχνογνωσία και την επιστήμη όσο και στον άνθρωπο και τις ανάγκες του...με φιλελεύθερο ελληνικό πνεύμα και γυναικεία δυναμική, με πειραιώτικη μπέσα και αυθορμητισμό
δέχθηκε να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη βοηθώντας να ξεφύγουμε όλοι από την καραντίνα των ημερών και να ταξιδέψουμε μαζί της σε άλλες θάλασσες.
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;
 Η απώλεια ... Είναι δύσκολο να χάνεις κάποιον ή κάτι που αγαπάς . Είναι ίσως ο μοναδικός φόβος που θα μπορούσε να εξελιχτεί και σε φοβία ... τίποτα άλλο. 
 Ποιο είναι το αγαπημένο σας απόφθεγμα;
 Εκείνο του Ηρόδοτου κατά το οποίο ο χαρακτήρας του ανθρώπου καθορίζει τη ζωή του, είναι η μοίρα του, ο θεός του...."ήθος ανθρώπω δαίμων"! 
 Πιστεύω πολύ στην δύναμη που έχει ο καθένας από εμάς μέσα του , το θέμα είναι να βρει κανείς τον τρόπο να τη νιώσει και  να την εκφράσει για καλό . 
 Τι νοσταλγείτε περισσότερο;
 Δεν ξέρω τι είδους άμυνα ψυχολογική είναι αυτή αλλά η νοσταλγία δεν έχει σπουδαία θέση στη ζωή μου. Οι αναμνήσεις υπάρχουν αλλά υπάρχει ένα δυνατό , απαιτητικό παρόν το οποίο με απορροφά ... και ομορφες σκέψεις για το μελλον, ευτυχώς ! 
Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό πράγμα που έχετε κάνει ;
 Γενικά μου αρέσουν οι προκλήσεις , όχι μόνο αυτές που εκ των πραγμάτων καλούμαι να αντιμετωπίσω αλλά και αυτές που η ίδια δημιουργώ. Κάτι εξωφρενικό δεν θεωρώ ότι έχω κάνει ... δεν θα έπραττα τίποτα  εκτός ´Τας φρένας ´ . ´Οποια και αν ήταν η επιλογή μου ήταν μεθοδικά προμελετημένη ακόμη και αν σε κάποιον φαινόταν παράτολμη. 
 Ποιο είναι το αγαπημένο σας ταξίδι ;
  Αυτό που ακόμη δεν έχω κάνει. Αγαπώ τα ταξίδια και υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο που δεν έχω δει. Επειδή πάντα ταξιδεύαμε οικογενειακώς ( δεν υπάρχει όμορφο ταξίδι χωρίς τα έκπληκτα  και γεμάτα ικανοποίηση μάτια των παιδιών μου ) , δυσκολεύομαι λίγο να προγραμματίσω τους χρόνους . 
 Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σας; 
 θα έλεγα το να διαχειρίζομαι τις δύσκολες καταστάσεις. Ικανοί ίσως είναι αρκετοι  ... και έξυπνοι, ίσως περισσότεροι . Το να αντέχει κανείς όμως σε προβλήματα και να καταφέρνει να βρίσκει λύσεις , είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει σε κάθε επίπεδο της ζωής του . 
 Τι θεωρείτε πιο σημαντικό στους φίλους σας;
Το πιο σημαντικό είναι η αγάπη ... όπως όλες τις σχέσεις. Μόνο αυτή φέρνει την αποδοχή , την κατανόηση και την εμπιστοσύνη που χρειάζεται μια φιλία για να υπάρξει . Αν μπορούμε να γελάμε κι ολας , είναι δώρο Θεού .  
 Τέσσερις λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σας ;
Ειλικρινής , ισορροπίστρια , μάχιμη , Μαμά !! Το κάθε ένα από αυτά μπορεί κανείς να το διακρίνει σε κάθε έκφανση της προσωπικότητας μου . 
 Ποιο ταλέντο θα θέλατε να είχατε; 
Ίσως να παίζω κάποιο μουσικό όργανο , αγαπώ πολύ τη μουσική . 
 Αλεξάνδρα και πολιτική;  
Πάντα θα με αφορά το τι συμβαίνει γύρω μου , στον τομέα της δουλειάς μου , στην χώρα μου . Θεωρώ ότι είναι δικαίωμα η ενασχόληση του καθενός με την πολιτική και πάντα θα το ασκώ. Ίσως το ασκώ σαν απλός σκεπτόμενος πολίτης ίσως σαν εκφραστής ιδεών . Το μέλλον θα δείξει .
 Αλεξάνδρα και επαγγελματική πορεία;  
Είμαι ένας τυχερός άνθρωπος που η εργασία του είναι συνυφασμένη με τη ζωή του και  που έμαθε να αγαπάει με πάθος την δημιουργία. Μεγάλωσα στη θάλασσα , την είδα να δημιουργεί θαύματα μέσα από τους κόπους του πατέρα μου και θα ήθελα να μάθω και τα παιδιά μου να την αγαπούν. Τα βήματά μου είναι πάντα προσεχτικά και η φύση μου ανήσυχη. Αυτά τα δυο στοιχεία με καθοδηγούν. 
 Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την απόλυτη ευτυχία;
Την ώρα του τέλους να ξέρω ότι αφήνω  πίσω μου ευτυχισμένους και δημιουργικούς ανθρώπους ... τι άλλο ; Να μπορούν και εκείνοι να ζήσουν την ζωή τους όπως την επιθυμούν !!

Α. Νταγιάκος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.