Εκκληση εργαζομένων ΑΧΕΠΑ: Είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στον κορονοϊό

Απροστάτευτοι απέναντι στον κορονοϊό δηλώνουν στο ethnos.gr οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το μοναδικό αναφοράς και φιλοξενίας ασθενών με τον ιό στη Θεσσαλονίκη, αφού υπάρχει τεράστια έλλειψη σε χειρουργικές μάσκες, μάσκες με ειδικά φίλτρα (FFP3) και ειδικές στολές.
'Όπως αναφέρει στο ethnos.gr o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, οι συνάδελφοί του, που εξυπηρετούν συνεχώς ασθενείς με κορονοϊό, αναγκάζονται να φορούν για οκτώ ώρες την ίδια μάσκα, γεγονός που τους αφήνει ουσιαστικά απροστάτευτους απέναντι στον ιό.
«Η μάσκα μέσα σε δύο ώρες υγροποιείται από την ανάσα κι έτσι καθίσταται στην ουσία άχρηστη. Αυτό μας το είπαν γιατροί. Δηλαδή, νομίζουμε ότι είμαστε προστατευμένοι φορώντας τη μάσκα, αλλά στην ουσία είμαστε απροστάτευτοι. Αυτό συνεπάγεται τεράστιο κίνδυνο για όλους μας και όλοι οι συνάδελφοι φοβούνται και είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι. Οι ελλείψεις των απαραίτητων υλικών στο νοσοκομείο είναι τεράστιες. Ο,τι κι αν λένε οι υπεύθυνοι στην τηλεόραση ότι όλα είναι υπό έλεγχο, στο νοσοκομείο μας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Όλα τα υλικά διοχετεύονται σε εμάς με φειδώ, αλλά αυτό δεν είναι προστασία», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Κοροξενός.

Έλλειμμα ενημέρωσης

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι υπάρχει και μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης στους εργαζόμενους αναφορικά με τη χρήση μάσκας και γαντιών.
«Μας έχουν μπερδέψει υπερβολικά. Δεν έχουμε σωστή ενημέρωση, για το αν και πού πρέπει να φοράμε μάσκες και γάντια, διότι άλλα μας λένε τη μία μέρα και άλλα την επόμενη. Δυστυχώς, χάνονται πολλές εργατοώρες στην αναζήτηση μασκών και γαντιών. Τη στιγμή που ένα λεπτό μπορεί να αποβεί πολύ σημαντικό για κάποιον ασθενή, προϊστάμενοι τμημάτων και άλλοι εργαζόμενοι ψάχνουν σε αποθήκες και οπουδήποτε είναι εφικτό, για να βγουν μάσκες και γάντια», σημειώνει ο κ. Κοροξενός.

Μετατέθηκαν κλινικές

Το ένα κτίριο του ΑΧΕΠΑ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, έχει εκκενωθεί από πολλές κλινικές, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος, ώστε να αντιμετωπιστούν περισσότερα περιστατικά με κορονοϊό. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κοροξενό, μετά από έντονες πιέσεις του διοικητή του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη, την περασμένη Παρασκευή παραδόθηκαν στο νοσοκομείο μονάδες εντατικής θεραπείας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να παραδοθούν τον Απρίλιο.
Κατά τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αυτήν τη στιγμή όλο το προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκεται στις επάλξεις, αφού δεν έχει εντοπιστεί κάποιο κρούσμα σε εργαζόμενο, ούτε κάποιος εργαζόμενος χρειάστηκε να μπει σε καραντίνα για οποιονδήποτε λόγο.
Στο ΑΧΕΠΑ, όπως είπε ο κ. Κοροξενός, αλλάζει συνεχώς ο αριθμός των ατόμων που είναι διασωληνωμένοι ή που νοσηλεύονται με κορονοϊό. «Αυτήν τη στιγμή διασωληνωμένοι είναι 5-6 ασθενείς και πάνω από δέκα οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό εκτός Μονάδων εντατικής θεραπείας. Να υπενθυμίσω ότι στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύτηκε και το κρούσμα μηδέν στην Ελλάδα, στις 26 Φεβρουαρίου, η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη», αναφέρει ο κ. Κοροξενός.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.