Ο Τσιτσιπάς βγάζει άμυνα στο Davis Cup
Το τένις δέχτηκε το πρώτο «πλήγμα» από τον κορωνοϊό, καθώς χθες ο Στέφανος Τσιτσιπάς και τα υπόλοιπα αστέρια, έμαθαν ότι αναβάλλεται το Ιντιαν Γουέλς.


Το τουρνουά Masters είναι από τα σημαντικότερα παγκοσμίως κάθε χρονιά και ενώ άρχισε την πρώτη ημέρα το πρόγραμμα, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως τελικά δεν θα γίνει φέτος, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην Καλιφόρνια. Ανάμεσα στους παίκτες που θα μετείχαν ήταν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος από την στιγμή που αναβλήθηκε το τουρνουά, αποφάσισε να απαντήσει σε ερωτήσεις θαυμαστών σε live βίντεο στο Instagram.

«Δεν θα διεξαχθεί το συγκεκριμένο event. Μας έγινε και ανακοίνωση χθες το βράδυ, πριν κοιμηθώ. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν κάποια μέτρα ασφαλείας», είπε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς για την αναβολή της διοργάνωσης. Το ίδιο πιθανή ήταν και η αναβολή στο επόμενο μεγάλο τουρνουά στις ΗΠΑ, αυτό στο Μαϊάμι, αλλά προς το παρόν οι διοργανωτές είπαν πως θα διεξαχθεί κανονικά.
Φόβοι για περισσότερες αναβολές λόγω κορωνοϊού στο τένις
Την ίδια ώρα, τα άλλα μεγάλα αστέρια του τένις εξέφρασαν τους φόβους τους πως μπορεί να τιναχθεί στον αέρα το πρόγραμμα της φετινής σεζόν. Δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που κλονίζονται από τον κορωνοϊό, καθώς και αρκετά event στην Ευρώπη κινδυνεύουν. Στην Γαλλία όπου υπάρχει το Ρολάν Γκαρός και το Masters στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο, δεν αποκλείουν να αναβληθούν αγώνες, ενώ και στην Ιταλία το Internazionali BNL d' Italia που είναι από τα σημαντικότερα τουρνουά, θεωρείται απίθανο να διεξαχθεί. Η ακύρωση του Ιντιαν Γουέλς είναι η πρώτη στο τένις μετά από 40 χρόνια στο τουρνουά και πλέον η αγωνία μεγαλώνει κυρίως για το Ρολάν Γκαρός που είναι χρονικά το επόμενο Γκραν Σλαμ και γίνεται σε μια χώρα που μετρά ήδη 30 θύματα και 1.412 κρούσματα προς το παρόν.

Για την κατάσταση τοποθετήθηκε ο Ράφαελ Ναδάλ, που είπε στους δημοσιογράφους ότι οι παίκτες συζητούν για την κατάσταση, καθώς ανησυχούν για το καλεντάρι, άρα και τις οικονομικές απώλειες που θα έχουν, αναπόφευκτα, με τυχόν νέες αναβολές. Είναι χαρακτηριστικό πως το χρηματικό έπαθλο στο τουρνουά της Καλιφόρνια ήταν σχεδόν 9 εκ. δολάρια ανά κατηγορία (άνδρες- γυναίκες), με τον νικητή μόνο σε άνδρες και γυναίκες να εισπράττει περίπου 1,35 εκ. δολάρια.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.