Τι τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου 
Αισιόδοξος εμφανίστηκε σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την πορεία του ιού στην χώρας μας.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, «ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου σε κλινική μελέτη 340 ασθενών στο Ουχάν και στο Σέντζεν, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός τεσσάρων ημερών από τη χορήγηση του φαρμάκου», τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «ενθαρρυντικά» γαι να προσθέσει στην συνέχεια:
«Ερευνητική ομάδα της Γαλλίας από ομάδα του διάσημου καθηγητή Λοιμώξεων κ. Ραούλτ χρησιμοποίησε σχήμα φαρμάκων που ήδη χρησιμοποιείται» λέγοντας πως «υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτό το θέμα αναμένουμε ειδικές οδηγίες, από ειδική ομάδα εργασίας και συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του κ. Γαργιαλιάνου, προέδρου της Εταιρείας Λοιμώξεων».
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι είναι ανάγκη να μην δημιουργείται ο φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν τόσο από το ιό αλλά μπορούν πιο εύκολα να τον μεταδώσουν ιό σε μεγαλύτερους ανθρώπους ηλικιακά.
«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα-ένα τα κρούσματα, αλλά θα ανακοινώνουμε μόνο τα σοβαρά» τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει όλοι να λειτουργούμε σαν να φέρουμε ήδη τον κορονοϊό και να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να προστατεύουμε τους γύρω μας.
«Η απάντηση σε όλους που ασκούν κριτική είναι πως οι στόχοι των τεστ στη χώρα μας είναι: ο έλεγχος γίνεται για περιστατικά με αυστηρά κριτήρια. Όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό, δεν γίνεται με καταμέτρηση όλων των περιστατικών, αλλά μία που αφορά όλες τις νοσηλείες και μία ειδική δειγματοληπτική διαδικασία, που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τις ομάδες αυξημένου κινδύνου» συμπλήρωσε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.