Αποτέλεσμα εικόνας για ενωση ξενοδοχων θεσσαλονικης

Την υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης ζητά με επιστολή της στον πρωθυπουργό, η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό.


Με την επιστολή αυτή, οι ξενοδόχοι αιτούνται όπως αναφέρουν, την παρέμβαση του κράτους για την προστασία της υγείας των 3.500 εργαζομένων στα ξενοδοχεία τους για τη διατήρηση αυτών των θέσεων εργασίας μέσω της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων τους, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης «3500 εργαζόμενοί μας μετακινούνται κάθε μέρα με κινδύνους για τους ίδιους και για τη δημόσια υγεία, χωρίς λόγο και επιπρόσθετα η πλειοψηφία από αυτούς δεν επιθυμεί να δουλεύει με κίνδυνο της υγείας τους. Αν αυτή η πλειοψηφία - που ήδη το ζητάει - χρησιμοποιήσει το δικαίωμα άδειας που πολύ σωστά δώσατε, δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες ζωτικά τμήματα των ξενοδοχείων μας και δεν θα υπάρχει κανείς να δουλέψει για να εξυπηρετεί τα 2 ή 3 κατειλημμένα δωμάτια την ημέρα. Επιπλέον, η πληρότητα της πόλης και των γύρων περιοχών είναι σήμερα σε μονοψήφιο ποσοστό με σαφή καθοδική τάση και τα έσοδα σχεδόν μηδενικά.
Συνεπώς η βιωσιμότητα των ξενοδοχείων - ενοίκια, πάγια λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσίες, φόροι και εισφορές προς το δημόσιο, δάνεια αδυνατούν να εξυπηρετηθούν - ήδη έχει τεθεί σε αβεβαιότητα ενώ οι θέσεις εργασίας έχουν ξεκινήσει να μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο και με όλους τους δυνατούς τρόπους. Τέλος, η ρευστότητα των περισσοτέρων ξενοδοχείων χωρίς νέα έσοδα είναι μηδαμινή και έχει άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία και την αξιοπιστία των επιχειρήσεων. Ήδη οι επιχειρήσεις μας έχουν επιστρέψει ένα πολύ μεγάλο ποσό προκαταβολών για ακυρωμένες κρατήσεις και επίσης τόσο πρακτορεία όσο και μεμονωμένοι πελάτες συνεχίζουν να ζητούν επιστροφή των προκαταβολών τους».

«Να διακοπεί άμεσα η λειτουργία των ξενοδοχείων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης»
Με βάση τα παραπάνω, η ΕΞΘ ζητά από την κυβέρνηση «να κινήσει τάχιστα τη διαδικασία υποχρεωτικής διακοπής λειτουργίας των ξενοδοχείων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. "Είχαμε ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε την παύση εργασιών των πέντε πρώτων ξενοδοχείων της πόλης μας με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους, και θεωρούμε ορθότερο να ληφθεί μια κοινή απόφαση παρά να δώσουμε στην κοινή γνώμη την εικόνα μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης με αυτόνομες και σπασμωδικές ενέργειες των μελών μας που θα υποθηκεύσουν και το μέλλον.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές των 106 ετών ιστορίας της, δεσμεύεται ότι αν υπάρξει απόφαση και για όσο διάστημα αυτή διαρκέσει, θα καλύψει μέσω των μελών της τυχόν ανάγκες διαμονής επισκεπτών της πόλης σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού. Εφόσον λοιπόν προχωρήσετε σε αυτή την κίνηση θα πρέπει να προβλεφθεί νομοθετικά η σύννομη λειτουργία των αναγκαίων ξενοδοχείων για την διαμονή των ελάχιστων επισκεπτών της πόλης ενώ σημειώνει πως «σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θίξουμε τα συνδικαλιστικά όργανά μας, αλλά θέλουμε να κάνουμε κατανοητή την εξαιρετικά δεινή θέση των ξενοδοχείων της περιοχής μας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.