Να συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε δημοσκόπηση της Pulse για λογιαρασμό του ΣΚΑΪ. 
Στην έρευνα που διεξήχθη στις 3 και 4 Μαρτίου, την ώρα δηλαδή που η προσφυγική κρίση μαινόταν σε Βόρειο Αιγαίο και Έβρο, οι ερωτηθέντες στην έρευνα, απαντούσαν σε ποσοστό 83% πως τους ανησυχούν ιδιαίτερα οι εξελίξεις στο προσφυγικό. Μόλις 5% απαντούσε πως ανησυχεί από λίγο ως καθόλου. 
Παρόμοια ήταν και τα ποσοστά που αφορούσαν την στάση της Τουρκίας, με το 84% να απαντά πως τους ανησυχεί και το 5% όχι και τόσο. Στο 76% φτάνει σύμφωνα με την ίδια έρευνα η αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής σε Έβρο και νησιά, ενώ μόλις στο 18% η απόρριψή της. 
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφάνιζε τάσεις αύξησης καταγράφοντας 39% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο 25%. Στο 6,5% καταγράφεται το ΚΙΝΑΛ, με την Ελληνική Λύση να βρίσκεται ίσως και για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση πάνω από το ΚΚΕ με 5,5% έναντι 5%. Τέλος, κάτω από το πλαφόν του 3% με μόλις 2,5% εμφανιζόταν το ΜεΡΑ25