Αναφορικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία κάνουν λόγο για  κρούσμα κορωνοϊού (SARS-coV-2) σε γονέα μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, ο Δήμος Διονύσου ανακοινώνει τα εξής :

  1. Επιβεβαιώνεται ότι γονέας μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, κατόπιν ιατρικού ελέγχου σε Νοσοκομείο της Αθήνας, βρέθηκε θετικός στο νέο κορωνοϊό (SARS-coV-2).

  1. Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το περιστατικό, η Διευθύντρια του Σχολείου κα Τριανταφυλλιά Δάλλα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος θα δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος που έχει προκύψει. Η κα Δάλλα είναι επίσης σε στενή επαφή και επικοινωνία με το Δήμο Διονύσου.

  1. Οι μαθητές οι οποίοι είναι παιδιά του γονέα που βρέθηκε θετικός SARS-coV-2, για προληπτικούς λόγους δεν προσέρχονται για μάθημα στο σχολείο.

  1. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τη Διευθύντρια του σχολείου, τις δύο τελευταίες εβδομάδες και πολύ πριν από τη διαπίστωση του κρούσματος κορωνοϊού σε γονέα, δεν επιτρεπόταν για καθαρά προληπτικούς λόγους η επίσκεψη γονέων στο σχολείο.

  1. Aπό τη Δευτέρα 9 Μαρτίου έως και τις 22 Μαρτίου 2020 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, μετά από απόφαση των υπουργείων παιδείας και υγείας. Σημειώνεται επίσης ότι τη Δευτέρα 9 Μαρτίου το σχολείο θα παρέμενε κλειστό λόγω απολύμανσης που είχε δρομολογήσει για προληπτικούς λόγους ο Δήμος Διονύσου, όπως άλλωστε και σε όλα τα σχολεία της περιοχής. 

  1. Ο ΕΟΔΥ μετά από προσεκτική ιχνηλάτηση του περιστατικού είναι ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει αν συντρέχει λόγος για τη λήψη επιπλέον μέτρων. 

  1. Ο Δήμος Διονύσου παρακολουθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και τον ΕΟΔΥ την εξέλιξη του περιστατικού και συνιστά ψυχραιμία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.