Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ανοίγουν και οι κλειστοί χώροι στην εστίαση | in.gr
Το άνοιγμα της εστίασης, από αύριο Δευτέρα 25 Μαΐου, μετά από περισσότερο από δύο μήνες αναμένουν άπαντες.
Ωστόσο, το εν λόγω άνοιγμα θα γίνει με πολλούς κανόνες, με βασικότερο αυτών τη λειτουργία αποκλειστικά των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων.
Αυτός ο κανόνας αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε αρκετούς επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι δεν διαθέτουν πολύ μεγάλο εξωτερικό χώρο και σε συνδυασμό με τις αποστάσεις που θα πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα στα τραπέζια, θα έχουν πολύ περιορισμένο χώρο για την υποδοχή πελατών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, αυτό αναμένεται να αλλάξει μετά τις 15 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το υπουργείο αιτείται έως τα μέσα του επόμενου μήνα να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης.
Ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες εστίασης να λειτουργήσουν. Για να είμαστε δίκαιοι με όσους δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εσωτερικούς χώρους, είπε ο υπουργός.
Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Η ύφεση θα είναι μικρότερη του αναμενομένου, ενώ η ανάκαμψη ταχύτερη του αναμενομένου, τόνισε.
Για την επιστρεπτέα προκαταβολή είπε πως πλέον θα μπορούν να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς θα συμπεριλαμβάνεται ο τζίρος του Απριλίου.
Επίσης, ο υπουργός τόνισε πως όσοι έχουν πληγεί θα πάρουν χορήγηση στη δόση του δανείου τους.
Σχετικά με το ζήτημα αν υπήρξαν ξένες δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «ουδέποτε πάτησαν οι Τούρκοι σε ελληνικό έδαφος» και πως η δήλωση Δένδια διαστρεβλώθηκε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.