Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση της 34χρονης ξετυλίγει το «κουβάρι» – Το μήνυμά της | in.gr
Φως στο θρίλερ της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα και κυρίως στα αίτια και το πρόσωπο που προχώρησε στη φρικτή αυτή πράξη αναμένεται να δώσει η σημερινή κρίσιμη κατάθεση του 34χρονου θύματος.
«Με βάση τα στοιχεία από την επίθεση, βλέπω μια διάθεση σαδισμού από την πλευρά της δράστιδος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη, η οποία επιχείρησε να ανιχνεύσει τα βαθύτερα αίτια της σοκαριστικής επίθεσης στην 34χρονη.
Όπως είπε η κυρία Δασκαλάκη, η δράστις της επίθεσης δεν ήθελε, πιθανότατα, να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά ο στόχος της ήταν «να καταστρέψει τη ζωή της». Από τα όσα έχουν προκύψει, «βλέπω μια γυναίκα με εμμονή, που ήθελε να διαπράξει αυτή την επίθεση εναντίον της 34χρονης», είπε η ψυχολόγος, σημειώνοντας ότι η δράστις ήταν αποφασισμένη, ασχέτως αν τελικά η αποτρόπαια πράξη της μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή της.

«Έδειξε» άτομο από το επαγγελματικό της περιβάλλον

Η σημερινή της κατάθεση είναι η πρώτη αναλυτική που θα δώσει στους αστυνομικούς, μέσα από το Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.
Το Σάββατο, η 34χρονη είχε ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία με την Αστυνομία, ενώ συναντήθηκε με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Λύτρας στον ΣΚΑΪ, η άτυχη γυναίκα κατέδειξε άτομο από το επαγγελματικό της περιβάλλον.
Η Ιωάννα εστίασε στο σημείο ότι η γυναίκα που της έριξε το οξύ, ήξερε πολύ καλά τον χώρο όπου έγινε η επίθεση, δηλαδή την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται.
«Η Ιωάννα θεωρεί ότι όποιος έκανε την επίθεση γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι αυτό που έγινε «δείχνει εμμονή που μπορεί να μη σχετίζεται με πραγματικά γεγονότα».

Όσα έχει πει μέχρι στιγμης στις Αρχές

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στα λίγα πράγματα που έχει καταφέρει να πει στις Αρχές είναι πως δεν υπάρχει κάτι στην ερωτική της ζωή που θα μπορούσε να πυροδοτήσει τέτοιο μίσος.
Παράλληλα, έχει δώσει και μία περιγραφή της γυναίκας που της επιτέθηκε: η δράστις φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα και μάλλον φορούσε σκούφο, ενώ «δεν πρέπει να ήταν ξανθιά».
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της  Απόστολος Λύτρας στο MEGA, η άτυχη κοπέλα δε φαίνεται να είχε διαφορές με κανέναν, κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό όσων ευθύνονται για την επίθεση.
Όπως εξήγησε ο κ. Λύτρας, είναι σίγουρη πως η δράστις γνώριζε πολύ καλά τον χώρο αλλά και την ώρα προσέλευσης του θύματος. Κατά συνέπεια, η ΕΛ.ΑΣ. συμπεραίνει ότι το σχέδιο ήταν προσχεδιασμένο.
Ακόμα, οι Αρχές θεωρούν ότι όλη η επίθεση είχε σχεδιαστεί, αφού η γυναίκα ήξερε πολύ καλά από που να φύγει ώστε να μην την καταγράψουν οι κάμερες των καταστημάτων πέριξ του κτιρίου.
Έτσι, μόλις η δράστις πέταξε το οξύ, διέφυγε πίσω από το θύμα της. ‘Εξω από την πολυκατοικία, ήξερε ακριβώς πού να στρίψει ώστε να κρυφτεί πίσω από δέντρα και να μην καταγραφεί στις κάμερες.
Τέλος, σημειώνεται ότι η αστυνομία χτενίζει όλα τα βίντεο αλλά και το κινητό και τα social media της 34χρονης, ενώ συνεχίζονται και οι καταθέσεις γνωστών, φίλων και συναδέλφων.

Το μήνυμα της 34χρονης μέσα από το νοσοκομείο

Η άτυχη γυναίκα που νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο, κατακλύζεται από την πρώτη στιγμή από μηνύματα συμπαράστασης για τον εφιάλτη που ζει.
Σύμφωνα μάλιστα με το STAR, η γυναίκα έστειλε μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο με το οποίο ευχαριστεί για το κύμα συμπαράστασης.
«Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχω λάβει. Είναι όλα πολύ συγκινητικά και μου δίνουν κουράγιο και δύναμη για να ανταπεξέλθω σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνω. Και πάλι σας ευχαριστώ» φέρεται να είναι το μήνυμα της γυναίκας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.