ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ5.jpg

1.Μαζί αλλάζουμε τα νησιά των  Κυκλάδων και της Χώρας ήταν το κεντρικό σύνθημα με το οποίο οι νησιώτες σας τίμησαν και σας έστειλαν για πρώτη φορά στη Βουλή. Οιπρώτες εντυπώσεις ενός νέου Βουλευτή.

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με την αναφορά μου στους νησιώτες μαχητές των Κυκλάδων, που παρόλες τις αντιξοότητες που βιώνει η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος και ενώ πλήττονται οικονομικά στο έπακρο, κρατούν ψηλά το κεφάλι και αντικρίζουν το μέλλον με πίστη. Και ξέρετε, είανι δύσκολο να το κάνει κάποιος αυτό όταν το 90% του τόπου του εξαρτάται από μια πηγή εσόδων και εν προκειμένω τον τουρισμό, ο οποίος πλήττεται σήμερα ανεπανόρθωτα. Οι άνθρωποι αυτοί με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με έστειλαν να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή των Ελλήνων, δίνοντάς δύναμη στην φωνή των Κυκλάδων και παράστημα στον λόγο τους. Μπορεί να είναι η πρώτη μου θητεία ως βουλευτής, αλλά πιστέψτε με πως το συναίσθημα του πρωτάρη δεν το είχα ποτέ. Εξάλλου η συνεργασία μου επί 10 χρόνια με τον Πρόεδρο της Ν. Δ. και σημερινό Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έχει σημαδέψει την πορεία μου στην πολιτική και η καθημερινή μου ενασχόληση με όλα τα σημαντικά θέματα των νησιών μας και όχι μόνο, δίπλα του, ήταν ένα μεγάλο σχολείο. 

2.Πως μοιράζεστε το χρόνο σας καθώς η εκλογική σας περιφέρεια χωροταξικά είναι από τις πιο δύσκολες.

Η δυσκολία στην δική μας περίπτωση έχει και την ομορφιά της! Οι Κυκλάδες είναι ένας ευλογημένος τόπος, τόσο ξεχωριστός και μοναδικός που δεν μπορείς να μείνεις μακριά τους για πολύ όσο και εάν οι υποχρεώσεις λόγω των εργασιών της Βουλής απαιτούν να βρίσκομαι τον περισσότερο χρόνο στην Αθήνα. Εξάλλου, εγώ προτιμώ να μιλώ για τα ζητήματα των νησιών με τους ίδιους τους νησιώτες μας δια ζώσης και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, μιλάω πάντα μαζί με τον κάθε ένα ξεχωριστά στο τηλέφωνο. 


3.Κυκλάδες και πανδημία πόσο θα επηρεάσει την τουριστική επερχόμενη σεζόν και τι μέτρα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση ώστε να ανακουφίσει τους πληττόμενους νησιώτες.

Η πανδημία του COVID19 έφερε μια παγκόσμια ανατροπή των συνθηκών ζωής. Όπως προανέφερα, τα νησιά μας πλήττονται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο προορισμό αφού η κεντρική αρτηρία της οικονομίας μας, στον μέγιστο βαθμό είναι ο τουρισμός. Η Ελληνική Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη κιόλας στιγμή απέδειξε πως προτεραιότητα μας είναι η στήριξη των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον τουρισμό, ώστε να γίνει επανεκκίνηση των μηχανών με ασφάλεια για τον προορισμό, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Το υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη ανακοινώσει σειρά μέτρων στήριξης, με σκοπό την διάσωση της φετινής σεζόν, και σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα που επέδειξε η χώρα μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, βρισκόμαστε σε ένα σημείο πολύ πιο ευνοϊκό από τους υπόλοιπους προορισμούς της Ευρώπης. Η χρονιά θα είναι δύσκολη αδιαμφισβήτητα, όμως εμείς έχουμε ένα ισχυρό πλεονέκτημα το οποίο θα έρθουμε και θα εξαργυρώσουμε το 2021 και το 2022, όταν οι υπόλοιποι ακόμη θα προσπαθούν να σηκωθούν. 
4.Γεννημένος το 1981 αποτελείτε τη λεγόμενη νέα, φρέσκια γενιά των πολιτικών τι είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε.

Προσωπικά θεωρώ πως το φρέσκο και το νέο δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με την σκέψη, την ιδιοσυγκρασία και το πάθος που έχεις γι΄αυτό που κάνεις και υπηρετείς. Εγώ ασχολήθηκα με την ενεργό πολιτική από μικρή ηλικία γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία θεωρώ πως μπορώ να προσφέρω ενεργά. Μου αρέσει να είμαι παρόν την στιγμή των κρίσιμων αποφάσεων και να συμμετέχω σε αυτές όχι να τις παρατηρώ πως εξελίσσονται από άλλους. Η πολιτική για εμένα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα κίνητρο προσφοράς στον τόπο που αγαπάω και στους ανθρώπους του, που μοχθούν και στέκονται περήφανοι. Αυτό που έχετε να περιμένετε λοιπόν είναι πολύ δουλειά, συνέπεια λόγων και έργων και πολύ μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους των Κυκλάδων. 


5.Υπήρξατε επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη,πόσο έτοιμος ήταν ο Πρωθυπουργός για την διακυβέρνηση της Χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που αγαπά να δουλεύει, να προσφέρει και να μάχεται. Αυτό το κάνει από την αρχή της πολιτικής του πορείας και έχοντας πίστη και εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του, που και αυτοί μοιράζονται τα ίδια ιδανικά με τον ίδιο, όσα χρόνια ήταν Πρόεδρος την Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδωσε ένα δικό του στίγμα πολιτικής παιδείας. Εάν ανατρέξετε στις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις του εκείνης της περιόδου, θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν έτοιμος από καιρό. Και στη συνέχεια, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός της χώρας, δεν άφησε ημέρα να πάει χαμένη. Από την πρώτη στιγμή ξεδίπλωσε και παρουσίασε μαζί με τους συνεργάτες του αιρετούς και μη, πρόγραμμα και σχέδιο για όλους τους τομείς. Αυτό και μόνο υποδηλώνει πως μεθοδικά και άρτια όλα αυτά τα χρόνια δούλευε σκληρά και με στόχο. 

6.Πως κρίνετε την συμπεριφορά των Ελλήνων καθώς και των υγειονομικών στη πρόσφατη επιδημία που φαίνεται να συνεχίζει να ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα.
Το υγειονομικό μας προσωπικό και οι Έλληνες πολίτες ξεχώρισαν για την αυτοθυσία τους, την υπομονή και επιμονή τους και την αυτοσυγκράτησή τους. Είμαι πραγματικά περήφανος για όλους τους συμπολίτες μας που απέδειξαν πως όταν θέλουμε μπορούμε και πως όταν απαιτείται δίνουμε την μάχη όλοι μαζί! 

7.Ιστορικός-αρχαιολόγος, δημοτικός σύμβουλος και τώρα Βουλευτής νιώθετε γεμάτος.

Ξέρετε, είμαι από τούς ανθρώπους που δεν σταματώ ποτέ να αναζητώ τη γνώση! Συνεπώς νιώθω και θέλω να κάνω, να μάθω και να εξερευνήσω ακόμη πολλά! Σίγουρα νιώθω χαρούμενος που εκπροσωπώ τις Κυκλάδες και τους Κυκλαδίτες στην Ελληνική Βουλή. Όμως το ταξίδι τώρα ξεκινά και έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε. 

8.Η πρώτη επιθυμία θα ικανοποιήσετε μόλις υπάρξει η οριστική άρση της καραντίνας.

Να ταξιδέψω στα πιο απομακρυσμένα νησιά του Νομού μας και να συγχαρώ έναν έναν τους μοναδικούς νησιώτες μας που παλεύουν από την ημέρα που γεννιούνται πάνω στα νησιά μας! Η επαφή με τον κόσμο και η αγάπη του είναι το καλύτερο «φάρμακο» σε όλες τις κρίσεις !


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.