Δημοσκόπηση: «Οχι» σε πρόωρες εκλογές λένε οι πολίτες – Πώς βλέπουν το άνοιγμα σχολείων – Τι λένε για τα μέτρα | tovima.gr
Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δίνουν περισσότεροι από 8/10 σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτό κατέγραψε -μεταξύ άλλων- νέα δημοσκόπηση.
Ακόμα, η δημοσκόπηση μεταφέρει τις απόψεις των πολιτών για τις ενέργειες της κυβέρνησης, για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Ειδική αναφορά γίνεται τόσο στην άρση των μέτρων, όσο και στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και την επόμενη ημέρα στην οικονομία.

Προηγείται 17,4 μονάδες η ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN, η ΝΔ συγκεντρώνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 17,4 ποσοστιαίες μονάδες. Στο 5,9% το ΚΙΝΑΛ, στο 5,1% το ΚΚΕ, στο 3,8% η Ελληνική Λύση, στο 2,2% το ΜέΡΑ25. Στο 2,4% η Χρυσή Αυγή.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 37,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, το ΚΙΝΑΛ 5,5%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 2%.

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές

Το 87% λέει όχι σε πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 4% τις θεωρεί επιβεβλημένες. Αντίστοιχα το 67% εκτιμά πως δεν θα γίνουν και το 16% πως θα γίνουν.
Το 49% εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% κανέναν και το 20% τον Αλέξη Τσίπρα.

Αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Το 75% είναι εξαιρετικά ικανοποιημένο με τις ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το 67% είναι ικανοποιημένο με τις επιδόσεις του Β. Κικίλια και το 64% με τις επιδόσεις του Νίκου Χαρδαλιά.
Το 37% είναι ικανοποιημένο με την αντιπολιτευτική στάση του Αλέξη Τσίπρα τον καιρό της πανδημίας και το 42% δεν είναι ικανοποιημένο.
Το 79% εκτιμά πως η ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι επαρκής και έγκυρη, ενώ το 13% απαντά πως δεν είναι.

Τι λένε για τα μέτρα;

Το 28% απαντά πως είναι επαρκή τα μέτρα για τους εργαζόμενους, το 60% τα θεωρεί ανεπαρκή. Για τις επιχειρήσεις το 59% απαντά πως είναι ανεπαρκή τα μέτρα, ενώ το 21% πως είναι επαρκή.

Άνοιγμα σχολείων και άρση μέτρων

Το 60% διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων και ζητεί διεξαγωγή μόνο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Επιπλέον, το 73% λέει να μην ανοίξουν καθόλου τα Δημοτικά και το 13% θέλει να ανοίξουν τον Ιούνιο.
Το 84% θεωρεί πετυχημένους τους κυβερνητικούς χειρισμούς αναφορικά με την πανδημία. Και το 15% τους θεωρεί αποτυχημένους.
Το 60% εκτιμά πως ο ρυθμός άρσης των μέτρων είναι αυτός που πρέπει, το 24% είναι πιο γρήγορος από αυτόν που πρέπει και το 10% ότι είναι πιο αργός από αυτό που πρέπει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.