Νίκος Χαρδαλιάς
Σχόλιο για το σποτ σχετικά με τον συνωστισμό που απέσυρε η Πολιτική Προστασία λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε, έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσω Facebook.


«Το Α' σποτάκι της ΓΓΠΠ προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η εντύπωση αυτή, όσο και αν αδικεί τις προθέσεις της Πολιτικής Προστασίας, δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύραμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και συνεχίζει:
«Ο στόχος της καμπάνιας της ΓΓΠΠ ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Οταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το νέο σποτ.
Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».
Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Το βίντεο με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Λούλη για τον συνωστισμό στις πλατείες, που αποσύρθηκε, προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα. Μετά τις επικρίσεις, η Πολιτική Προστασία το απέσυρε και έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

«Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε.

Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ.Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».


Τι έγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το νέο σποτ
Όσον αφορά στον νέο σποτ, ο κ. Χαρδαλιάς υπογραμμίζει: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! Γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν χτες!


Η νέα καμπάνια της Πολιτικής Προστασίας, συνεχίζεται και μιλάει για τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν δεν τηρούμε τις αποστάσεις που πρέπει, όταν συναντιόμαστε σε παρέες χωρίς μέτρα προστασίας και τήρηση αποστάσεων.

Το Β' σποτάκι της καμπάνιας μας αφορά στον συνωστισμό στις στις παρέες, στις πλατείες, στους δημόσιους χώρους στο οποίο συμμετέχει η εξαιρετική ηθοποιός Κατερίνα Λέχου!

Η καμπάνια, μας προτρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, ώστε να μείνουμε ασφαλείς».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.