Ξεκινούν οι συμψηφισμοί του 25% του ΦΠΑ με φορολογικές οφειλές | in.gr

Το 25% του ΦΠΑ που πλήρωσαν εξολοκλήρου και εμπρόθεσμα τον Απρίλιο άρχισαν να βλέπουν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο Taxisnet. Τα ποσά αυτά μπορούν να τα συμψηφίσουν με φόρους ή δόσεις ρυθμίσεων ψαλιδίζοντας έτσι τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Συγκεκριμένα πρόκειται για το 25% του ΦΠΑ (Μαρτίου ή πρώτου τριμήνου 2020 για διπλογραφικά ή απλογραφικά βιβλία αντίστοιχα) τον οποίο επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι εξόφλησαν εξολοκλήρου και εμπρόθεσμα έως τις 30 Απριλίου.
Για να γίνει ο συμψηφισμός του 25% του ΦΠΑ με άλλες οφειλές θα πρέπει οι φορολογούμενοι να δηλώσουν μέσω e-mail στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., τη βούλησή τους για τον συμψηφισμό.
Το αίτημα μπορεί να αφορά και μελλοντικές οφειλές, δηλαδή οφειλές που δεν έχουν ακόμη βεβαιωθεί κατά τον χρόνο του αιτήματος. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν να συμψηφιστεί το 25% του ΦΠΑ που εξόφλησαν τον Απρίλιο με το φόρο εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων ή ακόμα και με τον νέο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του ΦΠΑ δεν συμψηφίζεται με οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής πριν την 1η Μαΐου 2020.
Για όσους δεν υποβάλλουν αίτημα μέσω e-mail τότε όπως ορίζει η  απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή ο συμψηφισμός γίνεται αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. με άλλες οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής στη Φορολογική Διοίκηση, οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής μετά την 1η Μαΐου 2020.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.