Την ανάπλαση της οδού Πειραιώς και την ανάδειξή της σε πολιτιστικό άξονα που θα ενώσει την πρωτεύουσα της χώρας με το μεγάλο λιμάνι της, τον Πειραιά, μέσω του Ταύρου και του Μοσχάτου, ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ.Π.Θεοδωρικάκο και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ.Κ.Χατζηδάκη.
«Η οδός Πειραιώς, αν και είναι ο δρόμος που ενώνει πολεοδομικά και ιστορικά την Αθήνα με τον Πειραιά, έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη και τη φθορά. Είναι εμφανής η έλλειψη ενός συνολικού σχεδίου αναβάθμισης και ανάπλασης της οδού Πειραιώς, το οποίο θα την αναδείξει σε πολιτιστικό άξονα και θα ενώσει την πρωτεύουσα της χώρας, με το μεγάλο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, μέσω του Ταύρου και του Μοσχάτου. Η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου, η δημιουργία χώρων πρασίνου, ο ανασχεδιασμός της κυκλοφορίας των ΜΜΜ και η δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της βιώσιμης κινητικότητας, είναι μερικές μόνο από τις θετικές αλλαγές που θα φέρει η ανάπλαση της οδού Πειραιώς» αναφέρει ο κ. Σπανάκης.
Ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας επισημαίνει ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση της Αθήνας, μέσα από το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την αναβίωση του ιστορικού κέντρου, καθώς και για ανάπλαση του Πειραιά, χωρίς να έχουμε ένα σχέδιο αναβάθμισης της οδού Πειραιώς, που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής και θα δώσει νέα πνοή και νέες δυνατότητες τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες όλων των όμορων Δήμων».
Παράλληλα σημειώνει ότι «τον Ιούνιο του 2019 είχε ανακοινωθεί η προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της οδού Πειραιώς, από την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε. με την Περιφέρεια Αττικής, με χρονική διάρκεια τεσσάρων (4) μηνών, ο οποίος αφορούσε αρχιτεκτονικές και συγκοινωνιακές μελέτες/παρεμβάσεις. Προκειμένου ωστόσο να προχωρήσει η ανάπλαση της οδού Πειραιώς απαιτείται και η υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, όπως η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, η υπογειοποίηση των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος κ.α.».
Ο κ. Σπανάκης καταλήγει ρωτώντας τους κ.κ. Θεοδωρικάκο και Χατζηδάκη:
· Τι σχεδιάζετε για την οδό Πειραιώς, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση για τον διαγωνισμό αν και έχει περάσει ένας χρόνος;
· Πότε θα εκπονηθούν και οι απαραίτητες υδραυλικές μελέτες και ποια είναι η συνολική προεκτίμηση κόστους;
· Πότε εκτιμάτε ότι θα αποδοθεί στο κοινωνικό σύνολο αυτό το υπερτοπικής και μεγάλης σπουδαιότητας έργο;
· Προτίθεστε να προχωρήσετε στην υπογειοποίηση των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος επί της οδού Πειραιώς;

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.