Την υλοποίηση από κοινού παρέμβασης για την αναβάθμιση και την αύξηση της επισκεψιμότητας στους χώρους πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αποφάσισαν οι διοικήσεις του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρα 8.00 πμ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι δυο φορείς διοργανώνουν δράση καθαρισμού – εξωραϊσμού στους χώρους περιπάτου, άσκησης και αναψυχής στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.

Στο πλαίσιο αυτό, μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από εργαζόμενους θα επιχειρήσουν σε πρώτη φάση για να υλοποιήσουν εργασίες κοπής της παρεδαφιαίας βλάστησης σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης φωτιάς.

Σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιήσουν επιχείρηση καθαρισμού με μηχανοκίνητα μέσα των στερεών αποβλήτων, που έχουν απορριφθεί στην περιοχή παρέμβασης.

Σε κοινή τους δήλωση ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη τόνισαν: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε τις δημόσιες υποδομές και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αναπτύσσουμε συνεργασίες γιατί η προστασία του περιβάλλοντος μετριέται στην πράξη, όχι στα λόγια. Καλούμε τους πολίτες να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία, ώστε να αναβαθμίσουμε με την ενεργό συμμετοχή όλων, την ποιότητα ζωής μας.»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.