Αν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν αρκετά δύσκολο για όλους, ειδικά η ΕΣΤΙΑ, το ΝΠΔΔ του Δήμου Διονύσου, είχε επωμιστεί μία μεγάλη πρόκληση: Τον συντονισμό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας για περίπου 70 ημέρες, που περιελάμβαναν υπάρχοντα προγράμματα αλλά και νέα, όπως η Βοήθεια στο Σπίτι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τα Κοινωνικά Επιδόματα, η Ψυχολογική και Συμβουλευτική υπηρεσία αλλά και η συνεχής (άνω των 30 ημερών) διανομή φαγητών και τροφίμων.

Η ΕΣΤΙΑ διέθεσε επίσης το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων της για να υποστηρίξει τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, που λόγω των έκτακτων καταστάσεων, είχαν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, υλοποίησε τον υπάρχοντα προγραμματισμό της σε θέματα εξέλιξης και ανάπτυξης των δομών της. Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ψηφιακή πλατφόρμα για την επιλογή των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, ενώ ταυτόχρονα ψηφιοποιήθηκε η βάση δεδομένων των ΚΑΠΗ, της Αποθήκης και της προσέλευσης των εργαζομένων.

Οι νέες ψηφιακές πλατφόρμες προσφέρουν ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν το αδιάβλητο από ανθρώπινα λάθη και παρεμβάσεις.

- ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: Ψηφιοποιείται η διαδικασία εισαγωγής των παιδιών στους Παιδικούς και Βρεφικούς σταθμούς του Δήμου μας, με τη ψηφιακή αίτηση και την αυτοματοποιημένη μοριοδότησή τους.
- ΚΑΠΗ: Δημιουργείται ψηφιακή βάση δεδομένων στα ΚΑΠΗ, με ιατρικό ιστορικό μελών, ακριβή αριθμό συμμετοχών σε εκδηλώσεις και εκδρομές, με ψηφιακό έλεγχο δαπανών.
- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: Δημιουργείται ψηφιακό μητρώο και παρουσιολόγιο εργαζομένων του ΝΠΔΔ.
- ΑΠΟΘΗΚΗ: Καταγράφεται οτιδήποτε μπαίνει ή βγαίνει και καταναλώνεται, ενώ οποιαδήποτε προμήθεια γίνεται αυτοματοποιημένα και με συγκεκριμένο έλεγχο.
- WEBSITE: Δημιουργείται το www.estiadionysou.gr, ένα portal – website, όπου θα φιλοξενούνται οι δραστηριότητες του κάθε Παιδικού Σταθμού (8) και των ΚΑΠΗ (6) ξεχωριστά και θα φιλοξενεί το κανάλι μας στο YOUTUBE, για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.
- ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Τα έγγραφα της ΕΣΤΙΑΣ υπογράφονται και διακινούνται πια με ψηφιακή υπογραφή.
Με την προμήθεια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού και τη δημιουργία ψηφιακών συστημάτων, η « ΕΣΤΙΑ» εκσυγχρονίζεται, και παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για θέματα σχετικά με τις ψηφιακές καινοτομίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωση της Δημοτικής αρχής στην ψηφιακή σύγκλιση του Δήμου στη Νέα εποχή.
Συνεχίζουμε στο τρίπτυχο:
Κοινωνική Αλληλεγγύη - Εκσυγχρονισμός Υπηρεσιών - Διαφάνεια

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.