Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης - Παιδεία το νέο τεύχος (αρ. 177) του περιοδικού "Φιλόλογος" του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Περιλαμβάνει:
Απόψεις 
"Η εκπαίδευση στον τόπο μας", Δ.Σ. "Φιλολόγου"
'Αρθρα 
"Οι έμμετρες μεταφράσεις της Αινειάδας" ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΥΝΤΙΚΟΓΛΟ, "Η επιστροφή της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας: Ο Αριστοτέλης, ο Ευριπίδης και η γέννηση της όπερας με την όπερα Euridece των Ottavio Rinucci και Jacopo Peri (1600)" ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΜΗΣ, Διδακτικές προτάσεις "Προτάσεις για τη διδασκαλία της επιχειρηματολογίας στο σχολείο" ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, "Βλέποντας τα ειδώλια με μια άλλη ματιά. Μουσειοπαιδαγωγική πρόταση για την έκθεση "Είδωλο: Ένας μικρόκοσμος από πηλό"" ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Λόγοι μνήμης "Η κληρονομιά του Φάνη Κακριδή (1933-2019)" Ι. Ν. ΚΑΖΑΖΗΣ, "Θεοφάνης Ι. Κακριδής.Ο διακεκριμένος καθηγητής, ο χαρισματικός δάσκαλος, ο διά βίου αφοσιωμένος στην εκπαιδευτική πολιτική και την ειδική διδακτική του αρχαίου κόσμου, ο πολίτης της Δημοκρατίας" Ι. Ν. ΠΕΡΥΣΙΝΑΚΗΣ, "Η Μαρία των βιβλίων. Μνήμη Μαρίας Καραβολάνη-Χουρμουζιάδου (1933-2019)" ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΤΖΑΚΑΣ, "Κωνσταντίνος Κυριάκου Παπουλίδης (1934-2017)" ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΜΑΡΟΥΔΗΣ.

Βιβλιοπαρουσιάσεις
"Α. Ν. Μιχαλόπουλος - Χ. Ν. Μιχαλόπουλος (επιλογή, μετάφραση, σχόλια), Ανθολογία λατινικής ερωτικής ποίησης, Αθήνα, Κέδρος" ΑΝΘΟΦΙΛΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ.

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία και σε ενημερωμένα βιβλιοπωλεία

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.