Με κεντρικό άξονα τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του νέου κύκλου συζητήσεων με τίτλο «ΟΝΝΕΔ τώρα», η οποία πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
Την εκδήλωσε άνοιξε ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Χρυσόστομος Τσατσούλης ο οποίος μίλησε για τη σημασία της συμπρωτεύουσας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, ενώ ως κεντρικοί ομιλητές εκτός από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, δίνοντας τα θερμά τους συγχαρητήρια στην ΟΝΝΕΔ για τις δράσεις της. 
Οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την ψηφιοποίηση του Δημοσίου, η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία, οι ιδιαιτερότητες της Θεσσαλονίκης, οι νέες επιχειρήσεις και η ανάταξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων αποτέλεσαν τους κύριους πυλώνες της συζήτησης, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες νέοι και μέλη της ΟΝΝΕΔ από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης επικεντρώθηκε στην τοποθέτησή του σε τρία σημεία: την ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου το οποίο ήδη έχει αρχίσει να προχωρά η κυβέρνηση για τις νέες τεχνολογίες, τις εξαγωγές και τον τουρισμό, την αξιοπιστία της χώρας και την εικόνα της στο εξωτερικό και τους ίδιους τους ανθρώπους.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι για μένα μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου και να μπορώ να μιλάω με τόσους νέους ανθρώπους για το μέλλον και όχι για αγκυλώσεις του παρελθόντος που μας κρατούν δέσμιους. Η Κυβέρνηση κέρδισε το στοίχημα της αξιοπιστίας με τους πολίτες, γιατί ένα χρόνο μετά τις εκλογές έχει να παρουσιάσει ουσιαστικό έργο χωρίς να ζητάει χειροκρότημα. Προσηλωμένη στο στόχο συνεχίζει αδιάκοπα να δουλεύει για το καλό των νέων. Αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος της ΟΝΝΕΔ, να βοηθήσει τους νέους με έργα και όχι με λόγια. Γι΄ αυτό και στην Οργάνωσή μας υπάρχει χώρος για κάθε νέο».

Θεόδωρος Καράογλου: «Είναι ξεχωριστή τιμή για εμένα να βρίσκομαι σε μια εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας που μου χάρισε τα ιδανικά και τις αξίες που καθόρισαν στην πολιτική μου ζωή. Αυτού του είδους οι συζητήσεις είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, διότι η άσκηση αληθινής πολιτικής συνεπάγεται προσφορά στην κοινωνία και στις γενιές που θα ακολουθήσουν. Πολιτική σημαίνει παράγω, δημιουργώ! Να υλοποιείς με πράξεις το χρέος σου προς το κοινωνικό σύνολο. Διότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλά αποστολή, όπως δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός, Γεώργιος Ράλλης».
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε σε σειρά προϋποθέσεων ανάπτυξης για την πόλη επικεντρώνοντας στην αξία της ολοκλήρωσης των μεγάλων υποδομών, στην αναγκαιότητα ανάταξης των αστικών συγκοινωνιών και την προσπάθεια μετασχηματισμού της σε smart city. Ειδική αναφορά έγινε στη συνεργασία με τη CISCO στα δυτικά και στην πρωτοβουλία του Δήμου να προμηθευτεί 50 αστικά λεωφορεία προς ενίσχυση του μεταφορικού - συγκοινωνιακού έργου.
Γιάννης Δαρδαμανέλης: «Αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του Δήμου Καλαμαριάς στην οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά, αποτελούν: Το παραλιακό μέτωπο, η μαρίνα και η πλαζ της Αρετσούς, η αναβάθμιση της αγοράς του Φοίνικα, που βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της πόλης, η ανάπτυξη του τουρισμού και της εστίασης, η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, η ολοκλήρωση της γραμμής του μετρό η οποία για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία της, απαιτείται η διάνοιξη της οδού Πόντου αλλά η ανάδειξη της ιστορίας του Δήμου μας».
Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει το Δήμο Καλαμαριάς για να αξιοποιήσει τα θετικά του στοιχεία και πλεονεκτήματα και να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, και Δημήτρης Κούβελας, ο  Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Σπηλιόπουλος, οι Δήμαρχοι Θερμαϊκού Τσαμασλής Γεώργιος και Χαλκηδόνος Αναγνωστόπουλος Σταύρος, ο Διευθυντής του Δήμου Θερμαϊκού Γιώργος Ασημακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Γεωργιάδης, καθώς και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης, Ανέστης Φίσκας, Σωκράτης Μπρόζος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.