Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), ολοκλήρωσε την τοποθέτηση - αντικατάσταση του Πυροφυλακίου που βρίσκεται στη θέση «Αχλαδούλα Αγίου Στεφάνου» του Δήμου Διονύσου και χαρακτηρίζεται, ως ένα από τα καλύτερα της Βορειανατολικής Αττικής, όσον αφορά τη θέση και την ορατότητά του, η οποία δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη εποπτεία από τη λίμνη του Μαραθώνα έως το Καπανδρίτι, Κρυονέρι και  Άγιο Στέφανο έχοντας ως στόχο την προστασία των ανωτέρω περιοχών από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς και ενισχύει σημαντικά την προληπτική ικανότητα του Συνδέσμου αλλά και του Δήμου-Μέλους μας Δήμου Διονύσου.
Η τοποθέτησή του συγκεκριμένου Πυροφυλακίου ήταν αίτημα προς τον Σύνδεσμο από τον Δήμο Διονύσου το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Πεντέλης και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που κατορθώσαμε, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, να αντικαταστήσουμε το Πυροφυλάκιο «Αχλαδούλας Αγίου Στεφάνου» του Δήμου Διονύσου, το οποίο είχε υποστεί βανδαλισμούς και φθορές από τον χρόνο, με ένα νέο, πιο σύγχρονων προδιαγραφών, από τα καλύτερα που διαθέτουμε. Για να θυμίσουμε στους παλαιότερους και να ενημερώσουμε τους νεώτερους, το συγκεκριμένο Πυροφυλάκιο είναι από τα καλύτερα της Βορειανατολικής Αττικής (με εξαιρετική θέση και ορατότητα) και είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν (προ 15ετίας περίπου) από τον Σ.Π.Α.Π.
Συνεχίζουμε και εφέτος το πρόγραμμα επισκευών και τοποθετήσεων νέων Πυροφυλακίων και τον προγραμματισμό των ενεργειών και των δράσεων που πρέπει να γίνουν, ώστε  μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και χρησιμότεροι στους Δήμους-μέλη και στους συμπολίτες μας.
Εκπαιδεύουμε συνεχώς τους εθελοντές και τους εργαζομένους μας, εκσυγχρονιζόμαστε με τη χρήση νέων τεχνολογιών, λαμβάνουμε μέτρα και ενισχύουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε χάρη στην οργάνωση και το συντονισμό που επιτυγχάνεται από τη Διοίκηση, τους εθελοντές και τους 

εργαζομένους του Σ.Π.Α.Π., η προσπάθεια που καταβάλουμε για την προστασία του Πεντελικού και της Βορειανατολικής Αττικής να είναι επιτυχής και αποτελεσματική.
Ας είναι λοιπόν καλότυχο το νέο μας Πυροφυλάκιο «Αχλαδούλας Αγίου Στεφάνου» του Δήμου Διονύσου, προς όφελος του Αττικού Περιβάλλοντος που όλοι αγαπάμε».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.