Εκδήλωση με θέμα «Το πραγματικό νόημα της κοινωνικής αλληλεγγύης» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στη Θήβα, στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας της Οργάνωσης «ΟΝΝΕΔ Τώρα» στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιος Κορομηλάς.
Καλεσμένοι ως κεντρικοί ομιλητές ήταν επίσης, ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κουτσούμπας και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχιας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Σταμάτης.
Το κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν ο εθελοντισμός και το πραγματικό νόημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, οι τρόποι με τους οποίους οι νέοι μπορούν να σταθούν στο πλευρό των ασθενέστερων συμπολιτών μας έμπρακτα και τα εργαλεία που διαθέτει η πολιτεία για να τους βοηθήσει. Εκτενής αναφορά έγινε στις εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις της ΟΝΝΕΔ τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: Κοινωνική αλληλεγγύη δεν δείχνουν εκείνοι που κρύβονται πίσω από ελεγχόμενες, ύποπτες ΜΚΟ, ούτε οι έμποροι  δήθεν ανθρωπισμού. Η ΟΝΝΕΔ και η Νέα Δημοκρατία την περίοδο της πανδημίας στάθηκαν δίπλα στους ανθρώπους που το χρειάζονταν και απέδειξαν ότι ο εθελοντισμός θέλει αυταπάρνηση. Να βοηθάς τον άλλον σαν να είναι η μητέρα σου, ο αδερφός σου, ο γιος σου. Η αληθινή κοινωνική αλληλεγγύη είναι η πρόσβαση στις ίσες ευκαιρίες, δεν χωρά εξαιρέσεις και αστερίσκους.  Απαιτεί διάρκεια, σχέδιο και ψυχή.
Τόσο ο βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας όσο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Σταμάτης έδωσαν συγχαρητήρια στην ΟΝΝΕΔ για την εθελοντική της δράση και το γεγονός ότι αναδεικνύει μια κουλτούρα κοινωνικής αλληλεγγύης ανοίγοντας το δρόμο σε όλους τους νέους. Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε εκτενώς στο κοινωνικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τις δράσεις που γίνονται στο νομό για τους ασθενείς συμπολίτες μας, ενώ ο κ. Σταμάτης, δήλωσε πως η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί θεμέλιο λίθο της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.