Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η Επένδυση του Ελληνικού, o Φορέας Διαχείρισης της Επένδυσης στον οποίο προεδρεύει ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και θέματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την ζημία που έχει ο δήμος υποστεί έως σήμερα από την επενδυτική διαδικασία, καθώς  έχει αναγκαστεί να παραδώσει στην “Ελληνικό Α.Ε.” 100 περίπου στρέμματα διοικητικών εγκαταστάσεων και υποδομών που βρίσκονται μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού (Δημαρχείο, Αμαξοστάσιο, Πολιτιστικό Κέντρο, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, Παιδικό Σταθμό, Ανοιχτές Αθλητικές Εγκαταστάσεις κ.α.) που εξυπηρετούσαν καθημερινές ανάγκες των δημοτών.
Ο Δήμαρχος σημείωσε στον Πρωθυπουργό ότι στα Κοινωφελή και Κοινωνικής ανταποδοτικότητας οικόπεδα που πρέπει να αποδοθούν στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης θα ανεγερθούν προς αντικατάσταση αυτών που εκκενώθηκαν, το νέο Δημαρχείο, το Ποντιακό Μέγαρο, Διαδημοτικός Σταθμός Διαχείρισης απορριμμάτων εντός του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, πολιτιστικό κέντρο, αμαξοστάσιο, διοικητικές υπηρεσίες κ.α.
Παράλληλα ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και για το σύνολο των διεκδικήσεων του Δήμου αναφορικά με την Επένδυση του Ελληνικού.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες ώστε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης να λυθούν άμεσα, με γνώμονα την ευημερία και την ανάπτυξη της Τοπικής Κοινωνίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.