Κυριάκος για CAS: «Καταθέσαμε για πρώτη φορά σε δικαστήριο - Περιμένουμε μια δίκαιη απόφαση»

Oλοκληρώθηκε, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που κράτησε για περίπου 11 ώρες, η εξέταση από το CAS της υπόθεσης για τη φερόμενη πολυϊδιοκτησία μετά τις προσφυγές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Το CAS αναμένεται να εκδώσει απόφαση πριν από την ολοκλήρωση των πλέι οφ, καθώς έχει ενημερωθεί και έχει αντιληφθεί πως η ποινή που έχει επιβληθεί σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη επηρεάζει τη τρέχουσα βαθμολογία.
Το CAS ασχολείται με την υπόθεση εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες (από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η κατάθεση εγγράφων και υπομνημάτων) και σήμερα (6/7), που ήρθε η ώρα της εκδίκασης, έβαλε τα πάντα σε μια σειρά, προκειμένου να εξετάσει όλες τις πτυχές της με βάσει τις προσφυγές που έγιναν, σε μια υπόθεση που έχει πολλά σκέλη. Η εξέταση της υπόθεσης άρχισε στις 9.30 το πρωί, ενώ είχαν οριστεί και οι ώρες κατά τις οποίες θα εξεταζόταν και ένα διαφορετικό κεφάλαιο.
Στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, που εδρεύει στη Λωζάνη, εξετάστηκαν η ένσταση του Ολυμπιακού και το αν είχε δικαίωμα να την υποστηρίξει στην ακροαματική διαδικασία, οι κανονισμοί της ΕΠΟ και το τι ορίζει το καταστατικό της για υπόθεση όπως αυτή της προσφυγής του ΠΑΟΚ, το δίκαιο της UEFA σε αυτά τα ζητήματα, η ουσία της υπόθεσης, και η ελληνική νομοθεσία και το τι προβλέπει για τέτοιες περιπτώσεις. Ουσιαστικά, οι δικαστές είχαν πάρει στα χέρια τους εδώ και μέρες τα έγγραφα της υπόθεσης, τα μελέτησαν και με βάση τα όσα διάβασαν και είδαν, προχώρησαν στην εξέταση των μαρτύρων και των ειδικών που είχε μαζί της η κάθε πλευρά.
Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Ολυμπιακός προσπάθησε για μια ακόμα φορά να κερδίσει χρόνο, ζητώντας να δοθεί παράταση για την κατάθεση υπομνημάτων, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε κάνει την προετοιμασία του και είχε έναν πλήρη φάκελο, που προφανώς ανάγκασε τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να προσθέσουν στοιχεία στον δικό τους φάκελο, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό. 

Κυριάκος: «Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε την ΕΕΑ του -διορισμένου από τον κουμπάρο του κ. Αυγενάκη- Τζουλάκη»

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, που βρέθηκε στη Λωζάνη, σε τοποθέτησή του μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης, σχολίασε: «Τελείωσε μια επίπονη διαδικασία στο μέρος που εξαρχής γνωρίζαμε ότι θα τελειώσει η υπόθεση καταγγελίας του Ολυμπιακού. Καταθέσαμε για πρώτη φορά σε δικαστήριο όλα τα επιχειρήματα τόσο για την ουσία της καταγγελίας, όσο και γιατί η γνωμάτευση της ΕΕΑ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι δεσμευτική.
Απέναντί μας για ακόμη μια φορά είχαμε την ξεκάθαρη στρατηγική του Ολυμπιακού να υπερασπιστεί την απόλυτη αυθεντία της ΕΕΑ, της Μαρούπα, του Αρκούδη, του Φαραντούρη και του -διορισμένου από τον κουμπάρο του κ. Αυγενάκη- Τζουλάκη. Καμία άλλη προσπάθεια να αποδείξουν σε μια κανονική διαδικασία την ισχύ της καταγγελίας τους για πολυιδιοκτησία. Φεύγουμε ικανοποιημένοι ότι καταθέσαμε σε βάθος τα επιχειρήματά μας.
Παρότι είναι δύσκολο για τους ξένους διαιτητές να προλάβουν να αντιληφθούν τις δαιδαλώδεις πολυνομίες και αντιφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, ευελπιστούμε ότι τους βοηθήσαμε να το επιτύχουν, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που προσβλητικά σχεδόν επέμεινε πως η δική τους άποψη είναι λιγότερο βαρύνουσα από της ΕΕΑ. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε μια δίκαιη απόφαση ως την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.