Λάβρος ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού κ Ιωάννης Διάκος και επικεφαλής παράταξης "Κορυδαλλός Πρώτη Πόλη" με τις  πολιτικές ανακολουθίες τόσο του κ Γεώργιου  Δημόπουλου με τον οποίο "συμπορεύφθηκαν" μαζί στον πολιτικό στίβο όσο και με τον νυν Δήμαρχο της πόλης κ Νίκο Χουρσαλά.


Οι προβληματισμοί οι οποίοι θέτει ο κ Διάκος δημιουργούν εύλογα ερωτήματα και πολιτικούς προβληματισμούς, για την ανακόλουθη στάση που κρατούν μετά την "κατάληψη" της καρέκλας όπως χαρακτηριστικά λέει, ξεχνώντας τόσο τις δεσμεύσεις σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ας δούμε την τοποθέτηση του: 
 Γιώργος Δημόπουλος-Γιάννης Διάκος

Φίλες και φίλοι ,                                                        

έχουν περάσει  10 μήνες από την σύμπραξη της δημοτικής μας παράταξης   με τη δημοτική παράταξη του εκλεγέντος δημάρχου  και  τη συμμετοχή  της στη συνδιοίκηση του δήμου Κορυδαλλού.
Θα τοποθετηθώ καλόπιστα, καλοπροαίρετα, με παρρησία και  ευθύτητα, όπως  άλλωστε πάντα πράττω εδώ και τριάντα χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Θεωρώ  ότι ήταν λάθος  η συναίνεση που δόθηκε  στην αξιοποίηση προσώπων που  εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι στο νέο δημοτικό συμβούλιο  με τη δημοτική παράταξη του προηγούμενου δημάρχου, σε θέσεις  ευθύνης  στη διοίκηση του δήμου, καθώς  η πολιτική αυτή επιλογή δεν αποτελούσε  μέρος του πολιτικού πλαισίου της  προεκλογικής δέσμευσης  των δύο αυτοδιοικητικών συνδυασμών , πριν από το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
ο Αν Δήμαρχος και αντιδήμαρχος προσωπικού και οικονομικών υπηρεσιών κ Δημόπουλος στηρίζει τις επιλογές του Δημάρχου της πόλης σε όλες τους τις ανακοινώσεις στα ΜΜΔ

Στην έως τώρα πορεία της συμπαράταξης  εγείρονται ερωτήματα και προβληματισμοί για την πολιτική αναξιοπιστία των προγραμματικών συμφωνιών και της υιοθέτησης πολιτικών επιλογών με έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Πολιτικοί προβληματισμοί, που διακατέχουν και την τοπική κοινωνία και οφείλουμε ως αυτοδιοικητική παράταξη να τους αναγνωρίσουμε και να τους απαντήσουμε.

 Η κριτική μου έχει κατεξοχήν θεσμικό χαρακτήρα και αφορά το συμβολισμό που εμπεριέχει  αυτή η πρακτική  στη διαχείριση της τοπικής εξουσίας, η οποία έρχεται σε αντίθεση με αρχές και αξίες  τις οποίες έχουμε κληθεί να υπηρετούμε στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εκτιμώ ότι τη λειτουργία της αυτοδιοικητικής  μας  παράταξης, πρέπει να τη διέπει η συλλογικότητα και η  συναντίληψη, ο σεβασμός  και η υπεράσπιση της τήρησης  κάθε συμφωνίας  που αφορά τη συμμετοχή των μελών της στη διοίκηση  του δήμου.
Δεν είναι  μόνο ζήτημα διαφύλαξης της προσωπικής πολιτικής αξιοπρέπειας, αλλά  πρωτίστως ζήτημα  προάσπισης  της ηθικής στην πολιτική και της δεοντολογίας.  

Ο θεσμικός ρόλος της μείζονος  αντιπολίτευσης θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη λειτουργία του δήμου, όμως , εν τοις πράγμασι, δεν ασκείται.
Σύμφωνα με την εντολή που έχει πάρει από το εκλογικό σώμα έχει το δημοκρατικό καθήκον να ελέγχει τις πράξεις και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής.

 Η μη επιτέλεση του ρόλου της μείζονος αντιπολίτευσης αποτελεί θεσμική δυσλειτουργία για την τοπική αυτοδιοίκηση και πρέπει να μας προβληματίσει ως αυτοδιοικητική παράταξη.
                                                                                             
                                                                           Γιάννης Στ. Διάκος

                                                               Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.