Σε σύσκεψη του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση αφού έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2019-2020, έγινε ενημέρωση και συζητήθηκαν οι προτάσεις για δράσεις αντισεισμικής προστασίας αλλά και κινδύνων που προκύπτουν από σεισμούς, θέμα που εισηγήθηκαν οι εκπρόσωποι του Ο.Α.Σ.Π. και κατόπιν έγινε εκτενής συζήτηση για τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές.
Επίσης εξετάσθηκαν τα θέματα της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δρόμους, σε αστικές, περιαστικές, αλλά και δασικές περιοχές, όταν υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα και κατάσταση επιφυλακής 4 και 5.  Επίσης συζητήθηκαν τα μέτρα που θα λαμβάνονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οχημάτων και πεζών στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Σχινιά Μαραθώνα.  Παράλληλα επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές, η εκτεταμένη συσσώρευση από ξερά κλαδιά, χόρτα και φύλλα που παρατηρείται σε πολλούς Δήμους της Ανατολικής Αττικής και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της συσσώρευσης αυτής.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαραθώνα και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Βαγγέλης Κυππαρίσης, εκπρόσωποι των Δήμων, των Συνδέσμων και των Δασαρχείων  που υπάγονται στην  Ανατολική  Αττική, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής καθώς και εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην  Ανατολική  Αττική.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, επισήμανε το πρόβλημα της κοπής χόρτων στις παραρεμάτιες περιοχές και εντός των ρεμάτων και στην συνέχεια ενημέρωσε τους παρισταμένους για τις δράσεις που πραγματοποίησε και συνεχίζει να πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, τη διάνοιξη δασικών δρόμων, τους καθαρισμούς ξερών χόρτων και σκουπιδιών, τη συντήρηση των δεξαμενών, την συντήρηση και επάνδρωση των πυροφυλακίων, την αντικατάσταση και τοποθέτηση νέου πυροφυλακίου στην περιοχή Αχλαδούλας Αγίου Στεφάνου του δήμου Διονύσου.

«Ο Σ.Π.Α.Π. όπως κάθε χρόνο βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστικό Σώμα, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό.  Ειδικά φέτος που είναι πολύ μεγάλη η συσσώρευση χόρτων και κλαριών, ο Σύνδεσμος κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους Δήμους Μέλη του, παρέχοντάς τους 4μηνους χορτοκόπτες, πυροφύλακες και οδηγούς και  βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους στην προσπάθεια που όλοι μαζί καταβάλουμε ώστε να απομακρύνουμε τον κίνδυνο, καθαρίζοντας τις περιοχές που οι ίδιοι οι Δήμοι μας υποδεικνύουν.
Παράλληλα επίκειται προμήθεια φορτηγού - αρπάγης με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου για μεγαλύτερη συνδρομή στους Δήμους-Μέλη του Σ.Π.Α.Π.. 
Όσον αφορά το Εθνικό Πάρκο Σχινιά και μετά την διήμερη εθελοντική δράση που συνδιοργανώσαμε με την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Μαραθώνα και τον ΣΚΑΙ, προσπαθούμε όλοι να προστατεύσουμε ένα από τους ελάχιστους βιότοπους που μας έχουν απομείνει και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Φορέα Διαχείρισης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίαςγια τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν την προστασία του σε ημέρες υψηλής επικινδυνότητας», κατέληξε ο  Βλάσσης Σιώμος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.