Από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:


Ο κύριος Ψυχάλης μας έχει συνηθίσει να παραπληροφορεί είτε λόγω άγνοιας του τρόπου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, είτε λόγω άγνοιας των θεμάτων της πόλης μας.  Αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του. Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε διευκρινίζουμε:

Πρώτον  κανένα συλλογικό όργανο του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης δεν έχει συζητήσει - πόσο μάλλον αποφασίσει - την κατάργηση των δύο Νομικών Προσώπων του Δήμου  ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ. Αυτό που συμβαίνει είναι, ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να προετοιμαστεί για πιθανή αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στα Νομικά Πρόσωπα, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των δομών τους. 

Δεύτερον στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «οικονομικά αδιέξοδα» λόγω «κακής διαχείρισης» των Νομικών Προσώπων. Ζητούμε από τον κύριο Ψυχάλη να μας υποδείξει τις αποφάσεις εκείνες των Διοικητικών Συμβουλίων των ΝΠΔΔ που συνιστούν κακή οικονομική διαχείριση και του θυμίζουμε ότι μέλη της παράταξής του συμμετέχουν τον τελευταίο χρόνο σε αυτά τα Διοικητικά Συμβούλια. 

Είτε δεν έχει αντιληφθεί ο κύριος Ψυχάλης ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Δήμου και του κάθε Νομικού Προσώπου, οπότε έστω και τώρα καλό είναι να φροντίσει να τις μάθει για να ασκεί -αποτελεσματικά και όχι παρελκυστικά - τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου. Είτε γνωρίζει -και αυτό είναι ακόμη χειρότερο - καθώς κατασκευάζει και διαδίδει ψευδείς πληροφορίες σπιλώνοντας και συκοφαντώντας τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τα Διοικητικά τους Συμβούλια και τα μέλη τους. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.