Την επιτακτική ανάγκη για γρήγορες διαδικασίες, καθώς για την αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να συμβασιοποιηθούν μεγάλα έργα μέσα σε τρία χρόνια, υπογράμμισε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, o διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελλάκτωρ, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.


Στο επίκεντρο της ομιλίας του κ. Καλλιτσάντση βρέθηκαν το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και οι παθογένειες στα δημόσια έργα. Οπως τόνισε, το σημείο που θα καθορίσει την επιτυχία του νέου αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου είναι ο χρόνος, καθώς υπάρχουν πολύ αυστηρά χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση των έργων που τελικά θα ενταχθούν σε αυτό.


«Τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να συμβασιοποιηθούν τα επόμενα 3 χρόνια. Δηλαδή, μέσα σε 3 χρόνια θα πρέπει να έχουν γίνει προκηρύξεις, διαγωνισμοί, αξιολογήσεις και συμβάσεις. Όλο αυτό από μόνο του είναι άθλος γιατί ο χρόνος είναι ελάχιστος για επενδύσεις αυτού του συνολικού ύψους (€32δις.) με δεδομένες τις παθογένειες της ελληνικής πραγματικότητας», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελλάκτωρ.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.