Προς

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Κοινοποίηση

Τον Υπουργό Εσωτερικών
κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Ιωάννη Βρούτση

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Άδωνι Γεωργιάδη

τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 126 


Θέμα: Να δοθεί επιτέλους λύση στα προβλήματα του TaxisNet

κ. Υπουργέ,

Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται από εσάς, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί στον Κλάδο μας:

Για ακόμα μία φορά οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την δυσλειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του TaxisNet, σε μία περίοδο που έχουν εκπνεύσει και θα εκπνεύσουν τις επόμενες ώρες δεκάδες δηλωτικές υποχρεώσεις σε δεκάδες διαφορετικές πλατφόρμες που είναι συνδεδεμένες με το TaxisNet (Τετραγωνικά σε Δήμους, Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3, Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού μηνός Ιουλίου, κ.ά.).

Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις ότι θα υπάρξει βελτίωση, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Σε κάθε λήξη προθεσμίας, σε κάθε αλλαγή εφαρμογής, σε κάθε δημιουργία νέας πλατφόρμας και γενικότερα σε κάθε περίπτωση που αυξάνεται σημαντικά ο όγκος των χρηστών, το TaxisNet δεν ανταποκρίνεται.

Αυτό συνέβη τις τελευταίες ημέρες των φορολογικών δηλώσεων και το ίδιο συμβαίνει και αυτές τις ημέρες και ειδικά μετά από την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Είναι αδιανόητο να πρέπει να καθόμαστε πάνω από τους υπολογιστές μας και να χάνουμε ατελείωτες ώρες για να μπορέσουμε να κάνουμε την κάθε υποβολή και να υπάρχει και η απαίτηση να γίνει αυτό σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ συντρέχουν και τόσες άλλες υποχρεώσεις.

Ποιος θα πληρώσει τις χαμένες ώρες εργασίας μας;

Ποιος θα πληρώσει τις υπερωρίες των υπαλλήλων στα λογιστικά γραφεία;

Ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα σε περιπτώσεις εκπρόθεσμων υποβολών;

Ποιος θα πληρώσει τις επιδοτήσεις στους δικαιούχος που με όλα αυτά τα προβλήματα δεν κατάφεραν να υποβάλλουν αίτηση;

Ως Κλάδος, έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να στηρίξουμε το κράτος, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες σε όσα συμβαίνουν κατά την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού, όμως το χτένι έχει φτάσει ακόμα μία φορά στον κόμπο.

Είναι απαράδεκτο σε μία εποχή που η κυβέρνηση προσπαθεί να ηλεκτρονικοποιήσει τα πάντα, η κυριότερη πλατφόρμα που καλείται να το φέρει εις πέρας, να μην μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος, πόσο μάλλον όταν ο αριθμός των χρηστών θα συνεχίσει να αυξάνεται το προσεχές διάστημα από τις επιπλέον ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν.

Δεν είναι δικαιολογία για την δυσλειτουργία των συστημάτων ότι υπάρχουν αρκετοί που αφήνουν τις αιτήσεις τελευταία στιγμή. Το σύστημα πρέπει να λειτουργεί σωστά υπό όλες τις συνθήκες και να μην στερεί από κανέναν την δυνατότητα υποβολής μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ζητάμε για ακόμα μία φορά τα αυτονόητα:

Άμεση παράταση όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων που λήξανε τις τελευταίες ημέρες και λήγουν το προσεχές διάστημα.

Για κάθε μέρα που δεν λειτουργεί ή υπολειτουργεί το σύστημα πρέπει να δίνεται αντίστοιχο χρονικό διάστημα παράτασης στις όποιες δηλωτικές υποχρεώσεις επηρεάζονται από αυτό, χωρίς καθυστέρηση, αυτοβούλως και αυτόματα από την κάθε αρμόδια υπηρεσία.

Και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να δοθεί μία μόνιμη λύση στα τεχνικά προβλήματα του TaxisNet για να μπορέσουμε και εμείς να κάνουμε επιτέλους ανεμπόδιστα την δουλειά μας.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


  
  
  

ο Πρόεδρος

η Γενική Γραμματέας

Καμπάνης Βασίλειος

Τσιώρα Ανδρομάχη

  

ο Α’ Αντιπρόεδρος

ο Β’ Αντιπρόεδρος

Tσαμόπουλος Δημήτριος

Σταυρουλάκης Κων/νος

  

ο Ταμίας

ο Αν. Γεν. Γραμματέας

Γρηγορίου Θωμάς

Πάτσιας Χρήστος

  
 ο Εφ. Δημ. Σχέσεων

τα Μέλη

 Χριστόπουλος Γεώργιος

Νάκας Αστέριος

 

Σαββάκης Θεόδωρος

 

Μουσελλής Εμμανουήλ

 

Λαμπρόπουλος Κων/νος

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.