Απότομη προσγείωση για την ΑΕΚ στο Περιστέρι! Η Ένωση, λίγες μέρες μετά την σπουδαία πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ, ηττήθηκε 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα. 

Έτσι έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι, παρέταξε τον Ατρόμητο με 3-4-2-1. Ο Γιαννιώτης ήταν στο τέρμα, έχοντας τριάδα μπροστά του τους Γκάλο, Ρισβάνη, Γούτα. Φουλ μπακ στα δεξιά ήταν ο Κιβρακίδης, ενώ στα αριστερά ο Νάτσος, με τους Χαρίση και Σάλομον αμυντικά χαφ. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κωτσόπουλος, έχοντας από πίσω του τους Μανούσο, Ενσικουλού.

Από την άλλη ο Μάσιμο Καρέρα, κατέβασε την ΑΕΚ με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώντας, με τους Παουλίνιο, Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι, Λόπες από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σάκχοφ, Σιμόες, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Γκαρσία, αριστερό ο Λιβάια και στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ανσαριφάρντ.

Πιο ορεξάτος ο Ατρόμητος, βρήκε το γκολ με τον Γούτα

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά προσπαθώντας να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της, αλλά δεν τα κατάφερε και το μόνο που έκανε ήταν μια προσπάθεια του Λιβάια να κρεμάσει τον Γιαννιώτη στο 6' που κατέληξε άουτ. Από εκεί και πέρα, το πρώτο ημίχρονο άνηκε στον Ατρόμητο.

Πρώτα οι Περιστεριώτες απείλησαν με κεφαλιά του Γούτα στο 7', με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει, ό,τι δηλαδή δεν μπόρεσε να κάνει στη φάση του 24ου λεπτού. Τότε, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκάλο, ο Γούτας πήρε νέα δυνατή κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Ατρόμητος, έφτασε κοντά και στο 2-0, όταν μετά από ατομική ενέργεια του Χαρίση, ο ίδιος μέσα από την περιοχή κι αριστερά έκανε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της Ένωσης έσωσε.

Απευθείας κόκκινη στον Μάνταλο

Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμα χειρότερο τρόπο για την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στο 39' ο Μάνταλος έκανε ένα αρκετά σκληρό μαρκάρισμα στον Σάλομον φτάνοντας το πόδι του μέχρι το πρόσωπο του αντιπάλου και ο Παπαπέτρου του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Στις καθυστερήσεις, το μόνο που κατάφεραν οι «κιτρινόμαυροι», ήταν να απειλήσουν με ένα σουτ του Λιβάια που έφυγε άουτ.

Είχε τις ευκαιρίες ο Ατρόμητος, αλλά δε σκόραρε

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν το αριθμητικό πλεονέκτημα εκτός του προβαδίσματος με αποτέλεσμα να έχουν και καλύτερη ψυχολογία στο γήπεδο. Αυτό, τους έκανε να είναι η πιο απειλητική ομάδα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Έτσι, στο 49' ο Κωτσόπουλος μετά από ατομική προσπάθεια έφτασε μέχρι την μικρή περιοχή όπου και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 58', ένα ωραίο μακρινό σουτ του Μπουσουλάτζιτς το έβγαλε ο Τσιντώντας, ενώ στο 71' είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία του Ατρόμητου να φτάσει στο 2-0!

Ο Νάτσος έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, ο Γιακουμάκης ολομόναχος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Τσιντώτα!

Ανέβηκε κι απείλησε η ΑΕΚ, χωρίς αποτέλεσμα

Ήταν δεδομένο πως η Ένωση ακόμα και με παίκτης λιγότερο όσο ο χρόνος περνούσε θα έβγαινε μπροστά με σκοπό να αναζητήσει το γκολ της ισοφάρισης. Έτσι κι έγινε, με τον Καρέρα να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του η οποία προσπάθησε να μπει στην αντίπαλη περιοχή και τα κατάφερε...

Πρώτα στο 72' με ένα σουτ του Λόπες το οποίο έβγαλε ο Γιαννιώτης και στη συνέχεια στο 78', με τον Ανσαριφάρντ μετά από σέντρα του Ολιβέιρα να μην μπορεί να σπρώξει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή όμως ήταν ουσιαστικά και η τελευταία φάση της ΑΕΚ για να σώσει τον βαθμό. Τα λεπτά που ακολούθησαν είχαν αρκετή ένταση, αλλά καμία καλή στιγμή. Έτσι, η Ένωση άφησε τρεις βαθμούς στο Περιστέρι και προσγειώθηκε... απότομα μετά την πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ!

MVP: Χαρίσης. Ο χαφ του Ατρόμητου έκανε ένα πραγματικά εξαιρετικό παιχνίδι. Ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου, μπορεί να μη σκόραρε ή να μην έφτιαξε το γκολ, όμως κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, είχε πολλές και σωστές μεταβιβάσεις, όπως επίσης και την ηρεμία να βρίσκει σωστά τους συμπαίκτες του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αναριφάρντ. Ο φορ της ΑΕΚ δεν φάνηκε στιγμή στο παιχνίδι. Σε αυτό φυσικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι κεντρικοί αμυντικοί του Ατρόμητου που ήταν εξαιρετικοί, όμως ο Ανσαριφάρντ πέρα από την φάση του δεύτερου μέρους που δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ήταν σαν να μην αγωνίστηκε...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γούτας, Ρισβάνης. Δεν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε έναν από τους δύο! Ήταν καταπληκτικοί, με τον πρώτο να είναι και ο σκόρερ της αναμέτρησης κι εκείνος που δίνει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα, ο Ρισβάνης ήταν ίσως μετά τον Χαρίση ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στο γήπεδο! Εξαφάνισε τον Ανσαριφάρντ, κάνοντας το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Γούτα που ήταν σχεδόν αλάνθαστος πίσως, αλλά και με τον Γκάλο.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο αρχηγός της ΑΕΚ, στη φάση της αποβολής του. Ακόμα και να θεωρεί κάποιος υπερβολική την κόκκινη και μόνο η κίνηση στο χώρο του κέντρου από τον Μάνταλο είναι το λιγότερο χαζή...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Παπαπέτρου, είχε να αντιμετωπίσει αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Σε ένα εξ αυτών έχει αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μάνταλο. Στη φάση αυτή ο αρχηγός της ΑΕΚ, σηκώνει το πόδι του με τις τάπες μέχρι το πρόσωπο του Σάλομον όπου φαίνεται να τον βρίσκει και στο στήθος όπως το κατεβάζει. Ο Έλληνας ρέφερι χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε απευθείας την κόκκινη κάρτα, ενώ δεν φάνηκε και από το VAR να του λένε να περιμένει πριν πάρει την οριστική του απόφαση. Από εκεί και πέρα, κάποια άλλη τόσο σημαντική φάση στο παιχνίδι που να κλήθηκε να διαχειριστεί ο Παπαπέτρου δεν είχε... Βέβαια, στα τελευταία λεπτά τα μαρκαρίσματα ήταν ακόμα πιο σκληρά με τους ανθρώπους του Ατρόμητου να ζητούν σε δύο περιπτώσεις να δεχτεί δεύτερη κάρτα ο Λόπες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος έδειξε να το θέλει πιο πολύ και το πήρε! Οι Περιστεριώτες, μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια από τα πρώτα λεπτά, κατάφεραν να μην αφήσουν την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, φάνηκε πως η Ένωση... έμεινε στην πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ, με την αποβολή να της κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή και τελικά να μην αποφεύγει την πρώτη της φετινή ήττα.

Οι συνθέσεις:

  • Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κιβρακίδης, Νάτσος, Σάλομον (46' Μπουσουλάτζιτς), Χαρίσης (79' Ούμπιδες), Ενσικουλού (65' Ραμπέλο), Κωτσόπουλος (82' Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος (65' Γιακουμάκης)
  • ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώντας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (66' Χιντ), Λόπες (90+3' Σαμπανάτζοβιτς), Σάκχοφ, Σιμόες (66' Ολιβέιρα), Μάνταλος, Γκαρσία (15' Κρίστιτσιτς), Λιβάια, Ανσαριφάρντ