Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ συνετρίβη στον απόλυτο βαθμό από μια ονειρική Άστον Βίλα, υπέστη εφτάρα (7-2) και τη βαρύτερη ήττα της στην Premier League, σύμφωνα με το gazzetta.gr

Αν είσαι φίλος της Λίβερπουλ και κοίταξες σε ανύποπτη στιγμή το livescore, θα έμεινες εμβρόντητος και άφωνος. Αν πάλι το είδες με τα μάτια σου από την τηλεόραση, ακόμη προσπαθείς να αντιληφθείς τι δείχνει ο πίνακας του σκορ πάνω αριστερά. «7-2», με τους κορυφαίους Reds της σύγχρονης ιστορίας να βρίσκονται στην πλευρά των φιλοξενούμενων. Και τη μαγική Άστον Βίλα απέναντι, ως θύτη στην πιο ηχηρή συντριβή υπερασπιζόμενου πρωταθλητή μετά το 1953!

Δεν είναι ψέμα, λοιπόν, μα αλήθεια, έστω και σουρεάλ. Όπως ήταν όλη η εξέλιξη του παιχνιδιού στο «Villa Park», όπου ένας παίκτης (ο σούπερ Όλι Γουότκινς) μπόρεσε να πετύχει χατ-τρικ κόντρα στη Λίβερπουλ μετά από 10 χρόνια, όπου η άμυνά της έζησε το πιο εφιαλτικό βράδυ και δεν μπορούσε να συμμαζέψει το χάλι, όπου οι Χωριάτες εμφάνισαν την πιο ονειρική εκδοχή τους. 7-2 και το σύνολο που χρειάστηκε να φτάσει Φεβρουάριος για να υποστεί γκέλα την περασμένη πρωταθληματική σεζόν, γνώρισε την πρώτη του ήττα από τον Οκτώβριο φέτος και θα τη θυμάται ως το κάζο της ζωής του.

Ποτέ ξανά άλλοτε η Λίβερπουλ δεν δέχθηκε επτά γκολ από το μακρινό 1963. Ποτέ δεν έφυγε τόσο βαριά συντετριμμένη στην ιστορία της στην Premier League, με το 6-1 από τη Στόουκ το 2015 να είναι η πιο πρόσφατη ανάμνηση μιας τόσο σκληρής βραδιάς. Και ήταν τέτοια με το καλησπέρα για τους πρωταθλητές, που χωρίς τον Άλισον ο οποίος απουσίαζε με πρόβλημα στον ώμο, έμειναν μετέωροι στις γκέλες του Αντριάν. Ο Ισπανός κίπερ χρειάστηκε μόλις 4’ για να πετύχει το 5ο του λάθος που οδηγεί απευθείας σε γκολ αντιπάλου στην 21η του συμμετοχή, την ώρα που ο Άλισον σημείωσε κάτι τέτοιο σε 70+ περισσότερα παιχνίδια. Ο Όλι Γουότκινς είπε «ευχαριστώ» στο δώρο και πήρε το έναυσμα για τη βραδιά καριέρας του. Ο ίδιος ήταν που στο 22’ επιχείρησε την ατομική ενέργεια στην αντεπίθεση και με φοβερό τελείωμα στο «Γ» έγραψε το 2-0, καλώντας από νωρίς τους Reds στην πρόκληση.

  • Άστον Βίλα (Ντιν Σμιθ): Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΓκιν, Λουίζ, Μπάρκλεϊ, Τρεζεγκέ (87’ Τραορέ), Γκρίλις, Γουότκινς
  • Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αδριάν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ (61΄ Τζόουνς), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (46’ Μιναμίνο), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Ζότα, Φιρμίνο (68’ Μίλνερ)

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.