Στο υπνωτήριο αστέγων του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημία Πλάτωνος (δομή για τη λειτουργία της οποίας είναι υπεύθυνοι οι Γιατροί του Κόσμου) φιλοξενείται προσωρινά η 90χρονη γιαγιά με τον 25χρονο εγγονό της στους οποίους έγινε έξωση τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα να βρεθούν στο δρόμο...

Η 90χρονη κυρία Ελένη με τον 25χρονο Κωνσταντίνο βρέθηκαν ξαφνικά εν μέσω πανδημίας στο δρόμο. Η ιστορία τους συγκίνησε, προκαλώντας κύμα συμπαράστασης. Αφού πέρασαν ένα βράδυ στο δρόμο, καθώς δεν ήθελαν να αποχωριστούν το σκυλάκι τους τις τελευταίες ημέρες φιλοξενούνται στη δομή αστέγων του δήμου Αθηναίων.



Εκεί βρέθηκε σήμερα και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να μιλήσει μαζί τους, καθησυχάζοντας την 90χρονη ότι η Πολιτεία θα βρίσκεται κοντά της για ό,τι χρειαστεί, ενώ στη συνέχεια συζήτησε αναλυτικά με τους υπευθύνους των Γιατρών του Κόσμου όσα κρίνονται απαραίτητα να γίνουν προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί περισσότερο η 90χρονη και ο εγγονός της.

Χθες η Δόμνα Μιχαηλίδου έστειλε επιστολή στους γιατρούς του κόσμου που έχουν αναλάβει την στήριξη των δύο ανθρώπων, ευχαριστώντας τους για την άμεση κινητοποίησή τους και ενημερώνοντάς τους πως το γραφείο της εξετάζει τις δυνατότητες στήριξης των δύο συμπολιτών μας.


Να σημειωθεί ότι οι «Γιατροί του Κόσμου» όπως ανακοίνωσε η διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Ευγενία Θάνου προτίθενται να πληρώσουν το νοίκι και τους λογαριασμούς της γιαγιάς και του 25χρονου για ένα χρόνο, αλλά και να βρουν μία σωστή εργασία για τον 25χρονο. Μέχρι τότε, γιαγιά και εγγονός, θα μένουν στη δομή αστέγων.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.