Την τακτική που ακολούθησε το 2013, όπου διέφυγε της σύλληψης παρά τη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ακολουθεί και τώρα ο Χρήστος Παππάς. Ο για πολλούς ιδεολογικός ινστρούκτορας της Χρυσής Αυγής είχε... καλύψει τα ίχνη του για 24 ώρες και τελικά προσήλθε μόνος του με ταξί στη ΓΑΔΑ.

Τώρα, μέσω του συνηγόρου του, κάνει λόγο για συνειδητή απόφαση να διαφεύγει της σύλληψης παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε Παπάγου, Πεύκη, Ίλιον και Ιωάννινα, ενώ δεν απαντά στο κινητό του τηλέφωνο.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα ethnos.gr ο συνήγορος του, Περικλής Σταυριανάκης, ανέφερε ότι «ο πελάτης μου θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι' αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν».

Καταζητείται πλέον από την ΕΛ.ΑΣ.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι πλέον ο Χρήστος Παππάς είναι καταζητούμενος από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και ο ίδιος επιχειρεί να αποφύγει την εκτέλεση του.

Παρά το γεγονός ότι για χρόνια εμφανίζοντας ως ο «θεωρητικός» της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος ξόρκιζε τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, ενώ και στο δικαστήριο είχε δικαιολογήσει τις φωτογραφίες όπου ο ίδιος και ο γιος του ντυμένοι με στολές των «SS» χαιρετούσαν ναζιστικά ως... πλάκα!

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι ο Χρήστος Παππάς κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς αναστολή!


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.