Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συζήτηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στο πλαίσιο των ΟΝΝΕΔ Talks, με θέμα την αναδοχή, το πώς ο θεσμός αυτός διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών και την προσπάθεια της Κυβέρνησης, η οποία με στοχευμένες ενέργειες δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάδειξη κοινού τόπου όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την ουσιαστική προστασία των παιδιών στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου απάντησε στις ερωτήσεις των παρισταμένων για το εθνικό σχέδιο και τις νέες τεχνολογικές μεθόδους μέσω των οποίων αυτό προωθείται με στόχο την προστασία των παιδιών και κύρια δέσμευση «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Αναλυτική ήταν η τοποθέτηση της Υφυπουργού για τις διαφορές μεταξύ αναδοχής και υιοθεσίας, το ποια ήταν η κατάσταση πριν τον Ιούλιο του 2019 συγκριτικά με την τωρινή, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρέπει να κάνει κάποιος αν θέλει να γίνει ανάδοχος ενός παιδιού και στα κριτήρια που πρέπει να πληροί.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε: «Έναν χρόνο πριν στο Ζάππειο, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος αναδοχής και υιοθεσίας. Μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε να το υλοποιήσουμε στοχεύοντας στη μείωση του χρόνου διαβίωσης των παιδιών σε δομές παιδικής προστασίας και την εύρεση της καταλληλότερης οικογένειας για κάθε ένα παιδί ξεχωριστά. Έχοντας κάνει ήδη ένα μεγάλο βήμα στον τομέα της παιδικής προστασίας, οι προσπάθειές μας στρέφονται πλέον στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας για τη σημασία της αναδοχής, με  στόχο να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες την αγκαλιά τους ως ανάδοχες σε ένα παιδί».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ευχαρίστησε την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου για την παρουσία της στο πέμπτο ΟΝΝΕΔ Talk αυτής της σεζόν και κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του δήλωσε: «Μέσα σε αυτή τη δύσκολη για όλους συγκυρία, είναι ακόμη πιο σημαντικό για εμάς στην ΟΝΝΕΔ να δείχνουμε έμπρακτα το κοινωνικό μας πρόσωπο. Το ίδιο κάνει και η Νέα Δημοκρατία ως πολιτικό κόμμα, αλλά κυρίως ως Κυβέρνηση, προωθώντας μεταρρυθμίσεις που αποτελούν τομή στην κοινωνική δομή της χώρας μας, γκρεμίζοντας επιτέλους το μύθο της αριστεράς που θέλει να έχει τα σκήπτρα στην αλληλεγγύη προς τους πολίτες. Η κοινωνική ευαισθησία είναι ένα πεδίο χωρίς πολιτικό πρόσημο και αποδεικνύεται καθημερινά ότι αυτή η ταμπέλα της αλληλεγγύης που χτίζουν είναι μια αλληλεγγύη επίπλαστη που διαψεύδεται καθημερινά. Το είδαμε να συμβαίνει μόλις χθες, άλλωστε με την μη ψήφιση των μειώσεων ασφαλιστικών εισφορών».

Ολόκληρο το πέμπτο ΟΝΝΕΔ talk του δεύτερου κύκλου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο:

https://youtu.be/1COgzLeBkBY

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.