Έπειτα από τις Αποφάσεις των αρμόδιων αρχών (ΦΕΚ Β’ 4829/2.11.2020) για την πρόληψη διάδοσης του covid-19, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα στους χώρους και στις υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου.

 

Α’: ΧΩΡΟΙ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

• Παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΊ ΧΏΡΟΙ (κλειστά και ανοιχτά γήπεδα, κολυμβητήριο), με τις εξαιρέσεις που έχουμε αναλυτικά περιγράψει στην προηγούμενη ειδική Ανακοίνωση του Δήμου μας (ατομική άθληση σε δημόσιο ανοιχτό χώρο χωρίς προπονητή κ.λπ.).

• Παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ όλες οι ΠΑΙΔΙΚΈΣ ΧΑΡΈΣ.

Παραμένουν κλειστά όλα τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΆ, ΑΘΛΗΤΙΚΆ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΆ ΤΜΉΜΑΤΑ του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (π.χ. καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.α.). Με ειδικές ενημερώσεις ο Θ.Ο.Π.Α.Α. θα ενημερώσει τα μέλη του για τα μαθήματα και τις δράσεις που συνεχίζονται μέσω τηλε-διασκέψεων.

•  Η Δημοτική Συγκοινωνία θα λειτουργεί με μειωμένη πληρότητα 65%. Η επιβίβαση επιτρέπεται μόνο σε όποιον φοράει μάσκα.

• Αναστέλλονται όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις κοινού σε οποιονδήποτε χώρο του Δήμου (εσωτερικό ή εξωτερικό), αλλά και εν γένει κάθε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.

 

Β’: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΌ.

Κατ’ εξαίρεση:

- Επιτρέπεται η εξυπηρέτηση μόνον σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τον αρμόδιο υπάλληλο (τηλ.: Δημαρχείο 213 200 8000, Κοινωνική Υπηρεσία 210 9853580).

- Επιτρέπεται η εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ, όπου μπορούν να εισέρχονται μέχρι δύο (2) άτομα ταυτόχρονα (τηλ.: ΚΕΠ Άνω Καλαμακίου 213 2149100, ΚΕΠ Κάτω Καλαμακίου 213 2024900).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αλίμου: www.alimos.gr μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά όλα τα έγγραφα προς τον Δήμο (πρωτοκόλληση Αιτήσεων κ.λπ.) και να λαμβάνουν Πιστοποιητικά και Βεβαιώσεις επίσης ηλεκτρονικά. Oι πληρωμές οφειλών προς τον Δήμο θα γίνονται μέσω Τραπέζης (web Banking κ.λπ.) και όχι στο Ταμείο του Δήμου.

 

Σημειώνουμε ότι κανένα από τα προληπτικά μέτρα που παίρνει το Κράτος και η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αποδώσει, αν οι πολίτες δεν προσέχουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και τους οικείους τους και δεν τηρούν τα μέτρα.

Γιαυτό και σας παρακαλώ προσωπικά, παρά την κόπωση που προκαλούν σε όλους μας, να τηρείτε με προσοχή τα μέτρα για την προστασία σας από την ασθένεια, ώστε να περάσει και το δεύτερο κύμα χωρίς να νοσήσετε. Ιδιαίτερα σας παρακαλώ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να:

• Αποφεύγετε τις άσκοπες εξόδους από το σπίτι, τις άσκοπες μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό με άλλους ανθρώπους, είτε σε ανοιχτό, είτε σε κλειστό χώρο.

• Διεκπεραιώνετε τις υποθέσεις σας με το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τα καταστήματα (π.χ. super market) μέσω του ίντερνετ και του τηλεφώνου, χωρίς να μεταβαίνετε οι ίδιοι σε χώρους συνάθροισης κοινού.

Ο Δήμος μας έχει ήδη πραγματοποιήσει και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τακτικές απολυμάνσεις και καθαρισμούς σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους (σχολεία, στάσεις λεωφορείων κ.α.), θα συνεχίσει να σας ενημερώνει για ό,τι προκύπτει και εν γένει να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο, ώστε να αποφύγουμε όσο γίνεται περισσότερο την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2020 θα ακολουθήσει νεότερη Ανακοίνωση, ανάλογα με τις εξελίξεις, ελπίζουμε με θετικότερα νέα για όλους μας.

Για όποιον επιθυμεί να διαβάσει αναλυτικά όλο το ΦΕΚ με τα μέτρα που ισχύουν, μπορεί να το βρει στην ακόλουθη διεύθυνση:  https://bit.ly/3mRWLcC

Εύχομαι σε όλους δύναμη, υπομονή, προσοχή και υγεία!!


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.