Η σημαία της Αρμενίας κυματίζει από σήμερα στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συμβολική ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Δήμου προς το λαό της Αρμενίας.

Η απόφαση για την έπαρση της Αρμένικης σημαίας μαζί με την Ελληνική και την σημαία της Ε.Ε. στο Δημαρχείο της πόλης, ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο, και ισχύει για την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα για τους επόμενους 5 μήνες. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται ως μέρος της συνολικής αποδοκιμασίας της στρατιωτικής επίθεσης κατά της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και της Αρμενίας, όπως αυτή εκφράζεται σε Ψήφισμα που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κατά τη τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, 2020.

Το Ψήφισμα καταδικάζει απερίφραστα τη στρατιωτική επίθεση του του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και της Αρμενίας, εκφράζει την συμπαράσταση προς τον αρμενικό λαό και καλεί την διεθνή κοινότητα να αναλάβει πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Συντασσόμενοι στον αρμενικό λαό οι κάτοικοι της Βούλας, της Βάρης και της Βουλιαγμένης, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, καταδικάζουμε απερίφραστα την στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και της Αρμενίας.
Εκφράζουμε τη λύπη μας και αγωνιούμε για τους Αρμένιους αδελφούς μας με τους οποίους μας συνδέουν οι ισχυροί και μακροχρόνιοι ιστορικοί δεσμοί και το μαρτυρικό παρελθόν Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από το κεμαλικό καθεστώς.
Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα (ομάδα Διαμεσολάβησης ΜΙΝΣΚ, ΕΕ, ΟΗΕ) να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποτροπή εγκλημάτων που διαπράττονται εναντίον του αρμενικού λαού και ζητούμε να βρεθεί άμεσα ένας κοινός δρόμος συνεννόησης και αμοιβαίου σεβασμού για την ευημερία, την ανάπτυξη και ειρηνική συνύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή πάντα με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των λαών που στηρίζονται στην εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.
Προκειμένου να καταστεί σαφής η αλληλεγγύη προς τον Αρμενικό λαό το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίζει την έπαρση της αρμενικής σημαίας μαζί με την ελληνική και την σημαία της Ε.Ε. στο Δημαρχείο της πόλης μας την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα για τους επόμενους 5 μήνες.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.