Στο 11,88% είναι ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού στην Ελλάδα τη Δευτέρα, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που διαψεύδουν την πληροφορία που διακινήθηκε την ίδια ημέρα ότι ανέρχεται σε ποσοστά άνω του 20%.


Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1.251 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, την ώρα που η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει με 600 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ της χώρας. Ο αριθμός των νεκρών το τελευταίο 24ωρο ανέρχεται σε 89 συμπολίτες μας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου διενεργήθηκαν 4.421 rapid και 6.105 μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προέκυψαν 1.251 νέα κρούσματα, γεγονός που ανεβάζει το ποσοστό θετικότητας σε 11,88%. Να διευκρινίσουμε πως ο δείκτης θετικότητας είναι το ποσοστό των θετικών στον κορωνοϊό, στο σύνολο των διενεργηθέντων τεστ.


Πίνακας του ΕΟΔΥ με τα τεστ κορωνοϊού και το ποσοστό θετικότητας


Σε χαμηλό 20 ημερών ο δείκτης θετικότητας, λένε από τον ΕΟΔΥ

Για την ακρίβεια, πηγές από τον ΕΟΔΥ σημειώνουν πως ο ορθότερος επιστημονικά τρόπος υπολογισμού του δείκτη θετικότητας δίνει ακόμη πιο χαμηλό ποσοστό.

Σε χαμηλό 20 ημερών ο δείκτης θετικότητας, λένε από τον ΕΟΔΥ

Για την ακρίβεια, πηγές από τον ΕΟΔΥ σημειώνουν πως ο ορθότερος επιστημονικά τρόπος υπολογισμού του δείκτη θετικότητας δίνει ακόμη πιο χαμηλό ποσοστό.

Όπως επισημαίνουν, το ποσοστό θετικών δειγμάτων θα πρέπει να υπολογίζεται με βάση την ημερομηνία λήψης τους και όχι με την ημερομηνία ανακοίνωσης των νέων κρουσμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ο δείκτης θετικότητας στη χώρα για την Κυριακή (6-12) υπολογίζεται στο 3,66%, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο από τις 15 Νοεμβρίου. 


Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα rapid test κορωνοϊού

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποίησαν σήμερα δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από αυτοκίνητα (drive through). Συνολικά, διενεργήθηκαν 537 rapid test, από τα οποία ανευρέθησαν 19 θετικά στον ιό SARS-CoV-2 κρούσματα, που μεταφράζεται σε δείκτη θετικότητας, 3,54%. Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 9 άνδρες και 10 γυναίκες.




Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές:


ΠΕ Καστοριάς - Λ. Κύκνων. Πραγματοποιήθηκαν 35 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (5,71%). Αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

ΠΕ Κορινθίας - Άγιοι Θεόδωροι. Πραγματοποιήθηκαν 133 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (0,75%). Αφορά σε γυναίκα 45 ετών.

ΠΕ Λέσβου - Γέρα. Πραγματοποιήθηκαν 149 rapid test και προέκυψαν 5 θετικά (3,36%). Αφορούν σε 4 άνδρες και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 43 έτη.

ΠΕ Σύρου - Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Ερμούπολη. Πραγματοποιήθηκαν 14 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Τρικάλων - Τρίκαλα. Πραγματοποιήθηκαν 206 rapid test και προέκυψαν 11 θετικά (5,34%). Αφορούν σε 3 άνδρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη.

Μειώνονται τα κρούσματα σε κάποιες περιοχές, την ώρα που άλλες «βράζουν»

Παραθέτοντας για μια ακόμη φορά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από το σύνολο των νέων διαγνώσεων κορωνοϊού, 250 εντοπίστηκαν στην Αττική και 243 στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, 102 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Κιλκίς.


Η κυρία Παπαευαγγέλου επισήμανε κατά τη ζωντανή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ότι τα κρούσματα μειώνονται σε κάποιες περιοχές, αλλά υπάρχουν και άλλες περιοχές που ακόμη «βράζουν».

Διαφορετικά Χριστούγεννα εξαιτίας του κορωνοϊού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, κάλεσε τους πολίτες να τηρούν και πάλι τα μέτρα, ενώ σημείωσε πως φέτος τα Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε στο σπίτι και με το πολύ εννέα άτομα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως η νυχτερινή διασκέδαση στη χώρα δεν θα λειτουργήσει και πάλι πριν να πραγματοποιηθεί επαρκής εμβολιασμός, κάτι που δεν απέκλεισε να κρατήσει τα νυχτερινά κέντρα κλειστά έως και το ερχόμενο Πάσχα.


Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωνε και επίσημα πως εστίαση και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ως το τέλος του χρόνου, ενώ παρέπεμψε σε νεότερες ανακοινώσεις για το άνοιγμα της λιανικής πώλησης και των κομμωτηρίων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.