Τρεις επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας προστέθηκαν σε οικόπεδο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Πεύκη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της προσωρινής στέγασης της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Το οικόπεδο αποτελεί συνιδιοκτησία του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα. Πρόκειται για καινούργιες λυόμενες προκατασκευές, που παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσουν ως αίθουσες διδασκαλίας. Στον ίδιο χώρο αναμένεται να τοποθετηθεί άλλη μια αίθουσα από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ).

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Οι σχολικές υποδομές αποτελούν κεντρική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Για αυτό τον λόγο αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο και κάθε συνεργασία προκειμένου να προσφέρουμε νέες σχολικές μονάδες στη νέα γενιά της πόλης. Αυτό πράξαμε και για τη δίχρονη προσχολική αγωγή. Μετά από σειρά συναντήσεων, προτάσεων και ενεργειών σε συνεργασία με όλους τους συναρμοδίους φορείς κατορθώσαμε να δώσουμε μια προσωρινή λύση στα άμεσα ζητήματα. 

Πρόσφατα στον χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης προστέθηκε μια αίθουσα με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών, ενώ αξιοποιήσαμε και αυτό το οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου μας και του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης. Εκεί έχουν τοποθετηθεί τρεις καινούργιες αίθουσες από το Υπουργείο Παιδείας και αναμένουμε άλλη μία από την ΚτΥπ για την προσωρινή στέγαση των παιδιών προσχολικής εκπαίδευσης, με τη λειτουργία παραρτημάτων νηπιαγωγείων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών εκπαίδευσης και κτιριακών σχολικών υποδομών. Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την Γενική Γραμματέα Αναστασία Γκίκα, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας και για τη μέχρι τώρα συνεργασία.

Στον ίδιο χώρο προετοιμάζουμε την τεχνική μελέτη για την ανέγερση και κατασκευή του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης. Συνεχίζουμε αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πόλη μας».

 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.