Ο Δήμος Διονύσου καλεί όλους τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αιμοπετάλια για ένα εξαίρετο συμπολίτη μας που νοσηλεύεται. Πρόκειται για τον Καθηγητή Μουσικής κ.Βύρωνα Γουδέλη, ο οποίος νοσηλεύεται με οξεία λευχαιμία στην Αιματολογική Κλινική του Σισμανογλείου νοσοκομείου. Η σύζυγός του κ.Ελευθερία Δάκογλου απευθύνει έκκληση σε δότες αιμοπεταλίων να προσέλθουν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο δεδομένου ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αιμοπετάλια.


Δότες αιμοπεταλίων μπορούν να γίνουν γυναίκες και άνδρες, που είναι έως 50 ετών και δεν λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για κάποια ασθένεια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση προτιμώνται οι άνδρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν και γυναίκες δεκτές.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να έλθει στην μονάδα αιμοληψίας του Σισμανογλείου, Δευτέρα με Παρασκευή, 09:.00 - 14:.00, προκειμένου να δώσει ιστορικό και λίγο αίμα για έλεγχο καταλληλότητας.

Αν δεν κριθεί κατάλληλος, τότε αν θέλει, μπορεί να δώσει απλώς αίμα.

Τα αιμοπετάλια είναι αναγκαία για την χημειοθεραπεία που ξεκινά άμεσα. Βοηθούν το σώμα του ασθενή να δεχθεί το φάρμακο πιο ήπια, ενώ την ίδια στιγμή το καθιστούν δραστικότερο.

Τα αιμοπετάλια χρεώνονται στο όνομα: Βύρων - Κωνσταντίνος Γουδέλης του Ιωάννη, στην Αιματολογική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.