"Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

200 χρόνια Ελευθερίας και Υπερηφάνειας, για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα !

Η διπλή επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μας βρίσκει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε μια κρίσιμη και ευαίσθητη συγκυρία λόγω της πανδημίας.

Θα θέλαμε, όλες και όλοι,  να γιορτάσουμε διαφορετικά αυτή τη μοναδική επέτειο των 200 χρόνων. Οφείλουμε, όμως, όσο κι αν αυτό δεν είναι ευχάριστο, να σεβαστούμε τις ισχύουσες αποφάσεις, που επιβάλλουν περιορισμό των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων και αυστηρή τήρηση των προληπτικών μέτρων.

Ωστόσο, αυτό δε μειώνει σε τίποτα την αξία του φετινού εορτασμού, ο οποίος αποτελεί ένα γεγονός  παγκόσμιας σημασίας και εμβέλειας, καθώς δεν γιορτάζεται μόνο στη χώρα μας αλλά και σε πάρα πολλά μέρη σε όλο τον πλανήτη.

Η Ελληνική Επανάσταση, ήταν ένα κίνημα αυτοδιάθεσης του Λαού μας. Οι Έλληνες, με συνεκτικούς δεσμούς την εθνική συνείδηση και τη χριστιανική πίστη, τόλμησαν και κατάφεραν το ακατόρθωτο, κόντρα σε κάθε πιθανότητα και πρόβλεψη.

Με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία τους, αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό και αντιστάθηκαν στο ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο, βγαίνοντας στο τέλος νικητές στο πεδίο της μάχης.

Ο ξεσηκωμός του ΄21 υπήρξε ένας επικός αγώνας με θριάμβους αλλά και ολοκαυτώματα. Μία πολύχρονη εθνική προσπάθεια, που ανέδειξε θρυλικούς αγωνιστές.

Ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, ο Διάκος, ο Παπαφλέσσας, η Μπουμπουλίνα, ο Μιαούλης, ο Κανάρης, η Μαντώ Μαυρογένους και πολλοί άλλοι, υπήρξαν ηρωικές μορφές που πέρασαν στην αθανασία, γράφοντας χρυσές σελίδες στην ιστορία της Πατρίδας μας.

Σήμερα τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας ηρώων του ’21, αλλά την ίδια στιγμή διδασκόμαστε από αυτούς ότι οι μάχες για Ελευθερία και Δικαιοσύνη  κερδίζονται με πίστη, όραμα και ομοψυχία.  

Η Επανάσταση του 1821, που άνοιξε το δρόμο για την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα αφύπνισης για το παρόν και το μέλλον.  

Δικό μας χρέος είναι να κρατήσουμε την εθνική μας συνείδηση ζωντανή.

«Με τα μάτια της ψυχής μας πάντα ανοικτά και άγρυπνα» όπως έλεγε ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός.  

Η μεγάλη διπλή γιορτή των Ελλήνων, μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε  να πράττουμε με κριτήριο το συμφέρον του συνόλου και όχι το ατομικό.  

Τιμούμε το Παρελθόν μας και την Ιστορία μας και αντλούμε δύναμη !  

Χρόνια πολλά Ελλάδα !

Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές σε όλες και όλους !»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.