Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όταν διαπιστώθηκε αυθαίρετο κλάδεμα 42 αλμυρικιών από ιδιώτη, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από κανένα αρμόδιο φορέα στη Βουλιαγμένη επί της Οδού Απόλλωνος και συγκεκριμένα εντός της έκτασης που καταλαμβάνει η πλαζ παραπλεύρως του καταστήματος Ωκεανίδα. Το κλάδεμα μάλιστα, χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς γεωπόνους της Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου ως αυστηρό κλάδεμα που προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του δέντρου

Μόλις διαπίστωσε το γεγονός την Κυριακή 7 Μαρτίου ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έδωσε εντολή στη Δημοτική Αστυνομία να μεταβεί στο σημείο για αυτοψία όπου διαπιστώθηκε το παράνομο κλάδεμα. 

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ο Δήμαρχος βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να επισκεφθεί τα έργα που είναι σε εξέλιξη στη Βουλιαγμένη και υπέπεσαν στην αντίληψη του φορτηγά και εργάτες να κάνουν εργασίες αποκομιδής των κομμένων κλαδιών. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο και προχώρησε σε συλλήψεις των δραστών. Κατά τη διαδικασία, οι εργάτες ανέφεραν και τα στοιχεία του εργοδότη τους, κάτοικο οικίας που βρίσκεται απέναντι από τις εργασίες κλαδέματος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μετέβει στο Α.Τ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των δραστών καθώς και του εντολέα τους για παράβαση του Ν.1650/86 άρθρο 2 παρ.4., για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, όπως και έγινε.

Εκτός από την ποινική δίωξη που είναι σε εξέλιξη, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα οι ειδικοί γεωπόνοι της υπηρεσίας διενήργησαν αυτοψία στο σημείο και αφού πιστοποίησαν με τη σειρά τους το αυθαίρετο κλάδεμα ξεκίνησαν τη διαδικασία να ασκηθούν τα προβλεπόμενα από το νέο κανονισμό πρασίνου του Δήμου και να επιβληθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τα σχετικά πρόστιμα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Δημάρχου ο οποίος προέβει στην ακόλουθη δήλωση: «Η προστασία του πρασίνου της πόλης μας αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και δεν θα επιτρέψουμε την αυθαίρετη καταστροφή του από οποιονδήποτε φορέα ή ιδιώτη. Όπως συνέβη στο περιστατικό της Οδού Απόλλωνος σε κάθε περίπτωση θα εξαντλούμε την προβλεπόμενη αυστηρότητα για λόγους αποκατάστασης του πρασίνου και για λόγους παραδειγματισμού. Αναμένουμε από τη δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα ενώ εμείς από την πλευρά μας θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις ποινές που προβλέπονται από τον κανονισμό πρασίνου του Δήμου».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.